Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.03.2018

Про результати роботи Пирятинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування


Станом нй 1 січня 2018 у Пирятинському відділенні перебувало на обліку 2980 страхувальників


Про результати роботи Пирятинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхуванняПро результати роботи Пирятинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області за 2017 рік

З 1 серпня 2017 року розпочала свою Діяльність новостворена державна інституція - Фонд соціального страхування України, основними завданнями якого є реалізація державної політики у. сферах загальнообов'язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що спричинили втрату працездатності у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та забезпечення дотримання вимог чинного законодавства у цих сферах

До 31.12. 2017 Пирятинське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області .(далі - Пирятинське відділення) обслуговувало страхувальників та застрахованих осіб м. Пирятин, м. Гребінка, Пирятинського та Гребінківського районів, а з 01 січня 2018 року - ще й страхувальників та застрахованих осіб м. Лохвиця, м. Заводське, смт. Чорнухи, Лохвицького та ЧорнухиноьКого районів.

Станом нй 01.01.2018 у Пирятинському відділенні перебувало на обліку 2980 страхувальників.

Загальна кількість застрахованих осіб склала 9,3 тисяч осіб. Кількість потерпілихвнаслідокнеицасного випадку на- Виробництві та професійного захворювання становила 167 осіб, у тому числі 51 особа, що тимчасово перемістилась на територію області з районів проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Протягом 2017 року страхові виплати були надані 159 потерпілим та 8 особам, які мали право на ці виплати, на загальну суму 3,2 млн грн, зокрема, виплачена:
 
- 159 потерпілим - щомісячна страхова виплата в разі часткової або повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину отриманого заробітку потерпілого на загальну суму 3,02 млн грн;

- 8 особам - щомісячна страхова виплата як особам, що мають на це право у разі втрати годувальника, на суму 174,7 тис. грн;

-1 потерпілому - одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності на загальну суму 9,0 тис. грн.

Витрати Фонду на виплату всіх видів матеріального забезпечення за 2017 рік склали 5,044 млн грн, а саме:

- на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності використано 3,423 млн грн;

- на виплату допомоги по вагітності та пологах -1,573 млн грн;

- на допомогу на поховання - 47,9 тис. грн (виплачена у 14 випадках).

Завдяки налагодженому механізму оперативного надходження коштів Фонду до страхувальників*роботодавців та безпосередньо до застрахованих осіб за 2017 рік компенсовано втрачений заробіток у сумі 5,1 млн грн.

Страхові витрати на медичну та соціальну допомогу потерпілим на виробництві склали 268,2 тис. грн, у тому числі 33,1 тис. грн було використано на покриття витрат з тимчасової втрати працездатності 4 потерпілим до еідновлєння працездатності або встановлення групи інвалідності.    

За 2017 рік 12 потерпілих на виробництві отримали медичні та соціальні послуги, із них 11 осіб з інвалідністю (5 -1 групи; 2 - II групи; 4 - III групи). Загальна сума витрат за надані медичні та соціальні послуги склала 235,1 тис. грн.

Крім того, у Пирятинському відділенні велика увага приділяється таким статутним напрямам діяльності як:

- організація профілактики страхових випадків;

- забезпечення проведення розслідування страхових випадків;

- здійснення контролю за використанням коштів Фонду страхувальниками, веденням і достовірністю обліку та звітності щодо їх надходження та використання.

Дотримуючись основних принципів соціального страхування, а саме: обов'язковості й вчасності фінансування витрат, пов'язаних із наданням матеріального забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг та цільового використання страхових коштів, Пирятинське відділення забезпечує належний рівень соціального захисту застрахованих осіб Пирятинського, Гребінківського, Лохвицького та Чорнухинського районів, що гарантований державою.

Начальник Пирятинського відділення управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1009
Категорія: Соціальний захист
Теги: соціальне страхування, пирятин




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ