Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.06.2022

Результати громадського обговорення кандидатур старост Овсюківського і Мар’янівського старостинських округів


Обговорення проводиться відкрито, шляхом опитування та заповнення підписних листів на підтримку внесеної кандидатури


Результати громадських обговорень

Відповідно до розпоряджень Гребінківського міського голови від 19 травня 2022 року № 96  і № 97, в період з 06 по 19 червня п. р. в населених пунктах Мар’янівського старостинського округу та Овсюківського старостинського округу проводилося громадське обговорення кандидатур на посади старост у ці старостинські округи. Зокрема, на громадське обговорення було винесено кандидатуру Ігнатович Тетяни Василівни на посаду старости Мар’янівського старостинського округу та кандидатуру Марченка Сергія Миколайовича на посаду старости Овсюківського старостинського округу.

Варто відмітити, що цього разу затвердження старост відбувається за новою процедурою, згідно вимог законодавства. Міський голова пропонує до обговорення кандидатуру, потім відбуваються громадські обговорення безпосередньо у старостинських округах, а вже згодом відбувається затвердження кандидатури на сесії міської ради.

Обговорення  проводиться відкрито, шляхом опитування та заповнення підписних листів на підтримку внесеної кандидатури. В обговорені мають право приймати участь особи, які є громадянами України та мають право голосу на місцевих виборах (офіційно зареєстровані на території населених пунктів цих старостинських округів).

Для організації обговорення були відповідно створені комісії (оргкомітети), які організовували їх, приймали рішення про час та місце їх проведення, згодом узагальнили та оприлюднили результати. За два тижні комісія разом із кандидатами провели багато зустрічей. Майбутні старости розповідали про себе, дізнавалися про проблеми, які турбують жителів цих старостатів, обговорювали можливі шляхи вирішення та стратегії розвитку цих населених пунктів.

18 червня в приміщенні Мар’янівського сільського будинку культури відбулися громадські слухання, за участі керівництва міської ради щодо підтримки кандидатури Ігнатович Тетяни Василівни на посаду старости Мар’янівського старостинського округу.

19 червня на подвір’ї Овсюківської гімназії відбулися громадські слухання щодо підтримки кандидатури Марченка Сергія Миколайовича на посаду старости Овсюківського старостинського округу.

За підсумками зустрічей представники оргкомітетів повідомили, що обидва кандидати набрали навіть більше голосів на свою підтримку, ніж це було необхідно. Такий кредит довіри вселяє надію, що більшість активних жителів обох старостатів підтримуватимуть майбутніх старост, їхні ініціативи, допомагатимуть вирішувати щоденні питання.

На ці зустрічі прийшли місцеві жителі, яким небайдужа доля їхніх старостатів, котрі хочуть і далі розвиватися, вирішувати спільними зусиллями нагальні проблеми, робити села, де вони проживають, зручними і привабливими для проживання, затишними і красивими. 

Схожі матеріали:
👁 422
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Мар’янівка, Овсюки, староста, кандидатури, громадське обговорення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ