Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.10.2016

Семінар – практикум « Розвиток комунікативно-мовленнєвих здібностей дошкільників»


У роботі семінару взяли участь вихователі різновікових груп, завідувачі дошкільних навчальних закладів


Семінар – практикум « Розвиток комунікативно-мовленнєвих здібностей дошкільників»Актуальність своєчасного мовленнєвого розвитку в дошкільному дитинстві визначається завданнями щодо створення оптимальних умов для якнайповнішого розкриття потенційних можливостей кожної дитини, які виявляються в специфічно дитячих видах діяльності й пов'язані із комунікацією.

Адже мовленнєвий розвиток та його вдосконалення необхідно розглядати як відображення становлення навичок комунікативно-мовленнєвої взаємодії.

З метою поглиблення та систематизація знань педагогів щодо змісту Базового компонента дошкільної освіти, формування їх професійних умінь щодо використання ефективних підходів для розвитку мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку, вдосконалення педагогічної майстерності вихователів 26 жовтня 2016 року проведено районний семінар-практикум вихователів та завідуючих дошкільних навчальних закладів на базі ДНЗ «Дзвіночок» с.Короваї на тему «Розвиток комунікативно-мовленнєвих здібностей дошкільників».

У роботі семінару взяли участь вихователі різновікових груп, завідувачі дошкільних навчальних закладів . Інструктивно-методичний супровід семінару здійснювала методистрайонного методичного кабінету Тищенко Л.І. Тема семінару спонукала всіх до активної участі та плідної співпраці.

Учасники заходу відвідали інтегроване заняття у різновіковій групі на тему «Тепло душі і розуму , і серця я Україні рідній віддаю! », яке підготувала та провела вихователь Гавриленко А.О.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулажинська школа: Козацькі забави

На занятті було використано різноманітні інтерактивні методи роботи. Діти проявили високу активність, творчість. Педагог стимулювала їх до пізнання, вдало використовуючи інтерактивні та інформаційно-комунікативні методи роботи.

Методист РМК Тищенко Л.І. надала методичні рекомендації для вихователів щодо забезпечення ефективності мовленнєвих занять та вказала шляхи оптимізації мовленнєвої роботи з дошкільниками.Всі присутні взяли активну участь в обговоренні вищезгаданої проблеми.

 














 
Відділ освіти Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1270
Категорія: Шкільний екран
Теги: ДНЗ, семінар, дзвіночок, Короваї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ