Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2018

“Що робити, якщо придбав неякісний товар”, – роз’яснення від начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області


15 березня світова спільнота відзначає День захисту прав споживачів


“Що робити, якщо придбав неякісний товар”, – роз’яснення від начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області15 березня світова спільнота відзначає День захисту прав споживачів. Адже усі ми, – незалежно від віку, статі, освіти, соціального статусу та займаної посади, – споживачі. Впродовж усього життя ми споживаємо продукти, товари та послуги й платимо за них.

Людина народжується і стає споживачем медичних послуг, іде з життя через ритуальні. Тому кожен повинен знати, на що він має право і на що може розраховувати.

Тож у разі придбання товару неналежної якості ви має право вимагати пропорційного зменшення ціни або безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк, або відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

Товар неналежної якості може підлягати обміну протягом гарантійного строку, який зазначається в документах, котрі додаються до продукції.

У разі виявлення недоліків товару протягом встановленого гарантійного терміну з вини виробника покупець має право:

розірвати угоду і повернути кошти, які були витрачені на покупку,

замінити товар на такий самий, або аналогічний, якщо є в наявності у продавця.


Наявність недоліків або факт фальсифікації підтверджується висновком експертизи, яка повинна бути організована продавцем у 3-денний строк з дня одержання від споживача письмової згоди на цю дію.Експертиза проводиться за рахунок продавця. Якщо у висновках експертизи буде доведено, що недоліки виникли внаслідок порушення споживачем встановлених правил використання, зберігання чи транспортування, вимоги споживача не підлягають задоволенню, а споживач зобов’язаний відшкодувати продавцю витрати на проведення експертизи.
Заміна товару може відбувається у певні терміни:

за наявності товару – негайно;

у разі перевірки якості товару – 14 денний термін;

у разі відсутності товару – 2 місячний строк з моменту подання заяви.

Недоліки товару, пред’явлені споживачем, повинні бути усунуті протягом 14 днів з дати його пред’явлення або за згодою сторін в інший строк.

Якщо продавець порушує ваші права ви можете звернутися до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у відповідному регіоні.

Контакти територіальних органів можна знайти за посиланням http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Kontakti_Terorganiv/139/

У випадку порушення продавцем прав споживача останній має право звернутися до уповноваженого органу з усним, електронним або письмовим зверненням (скаргою).

До письмового звернення (скарги) додаються наступні документи:

копія звернення до суб’єкта господарювання (продавець);

копія документу, який засвідчує факт придбання товару;

копія технічного паспорта з позначкою про дату продажу;

інші документи, які стосуються розгляду звернення.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко

Схожі матеріали:
👁 902
Категорія: Прес-реліз
Теги: товар, якість




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ