Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2024

Сонячний, автономний генератор Mars Bot накопичує електроенергію, переміщаючись разом із сонцем


Чотирьохколісний робот має удароміцний, водонепроникний та пиленепроникний корпус з алюмінієвого сплаву


Сонячний, автономний генератор Mars Bot

Портативні фотоелектричні системи відмінно підходять для збирання та вироблення електроенергії поза мережею, але їх необхідно постійно переміщати за сонячним світлом, що не завжди можливо. Компанія Solar Generator розробила автономний, самопересувний генератор Mars Bot для збирання сонячної енергії. Він був натхненний марсоходом NASA Opportunity.

Чотирьохколісний робот має удароміцний, водонепроникний та пиленепроникний корпус з алюмінієвого сплаву та набір складних сонячних панелей потужністю 600 Вт. Енергія зберігається у вбудованій літієвій батареї ємністю 5 кВтг і може використовуватися через порти, розташовані на одній стороні.

Сонячний, автономний генератор Mars Bot

Використовуючи систему виявлення та відстеження сонячного світла, масив сонячних панелей нахиляється та повертається щодо корпусу Mars Bot, щоб отримувати максимальну кількість сонячного світла. Робот також рухається по землі, як сонце рухається небом, залишаючись поза тінню і розташовуючись таким чином, щоб забезпечити оптимальне освітлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA та Lockheed Martin представили «тихий» надзвуковий літак X-59, він літатиме зі швидкістю 1,5 Маха

Mars Bot уникає перешкод за допомогою "інтелектуальної системи руху" на базі штучного інтелекту. В даний час поки немає інформації про ціни та попередній період продажу.

 


Схожі матеріали:
👁 283
Категорія: Технології
Теги: робототехніка, сонячна енергія, електрогенератор, генератор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ