Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.11.2021

Способи вирощування винограду


Головними умовами для зростання винограду є світло та вода


Головними умовами для зростання винограду є світло та вода. Виноградник потребує поливу приблизно чотири рази на сезон. А якщо висадити виноград на постійне місце, то в ямку слід заливати щонайменше 2 відра води. Також бажано підготовлену ділянку залити теплим розчином марганцівки. Для винограду слід вибирати сонячні сторони адже, в іншому випадку, може вирости мізерний урожай або врожаю взагалі не буде. А в тіні альтанці, обплетеної виноградом, можна відпочити від садових робіт і насолодитися прохолодою.

Вирощуванням винограду можна займатися і в тепличних умовах. У цьому випадку практично повністю зникає ризик втратити врожай через природні кліматичні умови, такі як нічні заморозки. Детальніше, про вирощування винограду, можна дізнатися тут, на сайті журналу «Агроном».


Вирощування винограду з живців
 

До речі, слід врахувати, що майже всі сорти винограду на зимовий період вимагають сповивання. Виноград найкраще вкривати чорною плівкою, у такому разі буде менше бур'янів, крім того, і конденсат не утворюватиметься.

Залежно від сортів, переваги виноградаря та місцевості існує безліч способів вирощування винограду. Для теплих погодних умов можна придбати саджанці винограду будь-якого сорту.

Далі розглянемо найпоширеніші способи його вирощування.

Вирощування винограду з живців

Цей спосіб є найпоширенішим. Спосіб живіння був перевірений жодним поколінням, і він вважається найнадійнішим.

Цей спосіб полягає в наступному: після осінньої обрізки виноградника потрібно відібрати живці, товщина яких повинна коливатися від 8 до 12 міліметрів, потім їх необхідно закопати до лютого в землю. Після цього їх варто замочити у воді та спеціальному розчині, який прискорює ріст.

Вирощування з ґрунтових відводків

У цьому випадку виноградну лозу слід укладати на землю та прикопувати піском шаром не більше 15 сантиметрів. Після того як укоріниться відведення, його слід відокремити від куща і висадити на індивідуальне місце.

Вирощування із насіння

Цей метод використовують дуже рідко, адже такі саджанці вимагають особливого догляду, їм потрібно приділяти більше часу та уваги. Крім того, вирощування винограду з насіння загрожує поганими наслідками - плоди виноградника можуть втратити свої сортові споконвічні якості.


Вирощування винограду з живців
 

Вирощування саджанців за допомогою «повітряного» відділення

Вдаючись до цього методу, виноградарі обмотують живці виноградника, при цьому, не видаляючи їх лози, прозорим поліетиленовим пакетом, який наповнений мохом.

Таким чином формується мініатюрна тепличка, живці винограду в якій пускають своє коріння. На цей спосіб йде приблизно один місяць. Після того, як живці проростуть, їх обрізають і висаджують на нове постійне місце.

Схожі матеріали:
👁 267
Категорія: Прес-реліз
Теги: виноград, вирощування винограду, Способи вирощування винограду




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ