Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.05.2024

Космічні сили США проведуть перші військові навчання в космосі, щоб протистояти «космічній агресії» Китаю та Росії


Firefly успішно запустила космічний корабель на своїй ракеті «Альфа» через 27 годин після отримання замовлення на запуск від Космічних сил, що є видат


Космічні сили США проведуть перші військові навчання в космосі

Космічні сили США оголосили, що вони співпрацюють із двома компаніями, Rocket Lab та True Anomaly, для проведення першої місії, щоб продемонструвати, як військові можуть протистояти «космічній агресії».

У рамках цієї місії космічний корабель, побудований та запущений Rocket Lab, переслідуватиме інший супутник, створений True Anomaly. «Буде відпрацьовано реалістичний сценарій реагування на погрози в рамках демонстрації поінформованості про космічну сферу на орбіті під назвою Victus Haze», - йдеться у заяві Командування Космічних сил.

Цей сценарій загрози може включати виконання супутником маневрів, що наближаються до космічного корабля США. У такому сценарії Космічні сили хочуть мати можливість відповісти або утримати супротивника від дій, або захистити супутник США від нападу.

 Для цієї місії першим запуститься космічний корабель True Anomaly, видаючи себе за супутник потенційного супротивника, такого як Китай чи Росія. Rocket Lab матиме в режимі очікування супутник, який зможе піднятися та оглянути космічний корабель.

Victus Haze – наступна у серії військових місій, присвячених перевірці можливостей тактичного космічного простору (TacRS). Завдяки цим зусиллям Космічні сили та їхні комерційні партнери показали, як вони можуть скоротити час, необхідний для підготовки та запуску супутника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одному з українських підприємств показали виробництво безпілотників з дальністю польоту 800 км.

Космічні сили співпрацювали з компаніями Firefly Aerospace та Millennium Space Systems у місії Victus Nox. Супутник Victus Nox був побудований і випробуваний менш як за рік, а потім готовий до запуску менш ніж за 60 годин.
 
«Ми більше не можемо дозволити собі розкіш чекати на роки, 10 або 15 років, щоб реалізувати деякі з цих можливостей», - заявив Гетлен.

"Тактично значущі терміни - це питання тижнів, днів або навіть годин". «Метою Victus Haze є демонстрація того, як ми можемо швидко створити систему поінформованості про космічну сферу та використовувати її в режимі реального часу для боротьби з загрозами».

Firefly успішно запустила космічний корабель на своїй ракеті «Альфа» через 27 годин після отримання замовлення на запуск від Космічних сил, що є видатним досягненням у галузі, де на створення супутників йдуть роки, а кампанії із запуску зазвичай тривають тижні чи місяці.

Схожі матеріали:
👁 96
Категорія: Технології
Теги: космічний корабель, космос, космічні сили




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ