Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.04.2014

Тарас Кутовий: Щоб побороти корупцію, треба знищити передумови для неї


Викорінити корупцію можна лише знищивши її передумови


Тарас Кутовий: Щоб побороти корупцію, треба знищити передумови для неї

Викорінити корупцію можна лише знищивши її передумови. Про це в ефірі каналу ТВі сказав народний депутат від «УДАРу» Тарас Кутовий.

«Ударівець» відзначив три основні напрямки, у яких треба першочергово працювати. Серед них – максимально чітка і проста законодавча база, яка б не дозволяла правоохоронним структурам використовувати шпаринки в ній для маніпуляцій. Другий аспект стосується максимальної автоматизації процесу прийому рішень, щоб усунути фактор суб’єктивності і знову ж таки обмежити поле для чиновницьких зловживань. І третя проблема, від якої потерпають різні державні структури – зацементованість  керівного складу і кримінальна свідомість великої кількості чиновників, які сидять там роками.

«Це люди, які просто звикли до такого способу життя.  Відбулося це тому, що у силові структури на керівну посаду,  фактично у військові організації,  складно поставити цивільну особу ззовні, вона зіткнеться з великою хвилею спротиву. Тому сьогодні треба переламати ситуацію, там потрібно  якомога більше  підготованих цивільних людей з юридичною освітою, -тих, хто не має кримінальної ментальності,» - наголосив Тарас Кутовий.

Більше того, вже зараз треба думати про те, які кадри прийдуть в державні органи через 5-10 років, і для цього треба викорінити корупційну складову у профільних закладах освіти та змінити мотивацію тих дітей, які йдуть туди вчитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк рахуватиме курс гривні по-новому

«Треба діяти так, щоб стало зрозуміло, що, наприклад, у МВС окрім зарплати, надбавки і якогось пайка ти нічого більше не отримаєш, а якщо таки отримаєш, нестимеш кримінальну відповідальність. І приплив людей з кримінальною  ментальністю суттєво зменшиться. Я не буду стверджувати стовідсотково, але ж  платяться хабарі за те, щоб потрапити у відповідні академії, і якраз їхні суми і визначаються тим, які статки ця людина потім буде отримувати. Коли це зміниться, багато хлопців чесно, відповідно до власних здібностей, вступлять туди. І, цілком можливо, будуть задоволені існуючим рівнем забезпечення в міліції,» - підкреслив депутат.

Прес-служба Тараса Кутового



Схожі матеріали:
👁 922
Категорія: Актуально
Теги: корупція, Тарас Кутовий




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ