Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.09.2023

У Полтаві підбили підсумки сертифікації вчителів області


Протягом 2019-23 років понад двісті вчителів початкових класів Полтавської області пройшли сертифікацію


У Полтаві підбили підсумки сертифікації вчителів областіПротягом 2019-23 років понад двісті вчителів початкових класів Полтавської області пройшли сертифікацію. А цього року 66 експертів Полтавщини вивчали практичний досвід роботи учасників сертифікації з різних регіонів України.

Ці дані повідомили на засіданні круглого столу, присвяченого підсумкам цьогорічної роботи. Крім того, освітян привітали із професійним святом, що наближається, повідомляє ІРТ.

Перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко долучився до засідання круглого столу «Сертифікація педагогічних працівників — нові можливості професійного зростання». На ньому, зокрема, підбили підсумки цьогорічної сертифікації.

Олександр Лемешко, перший заступник голови Полтавської ОР: Обговорюємо питання сертифікації, в тому числі будемо вітати наших освітян, виділяти найкращих, особливо тих, хто був залучений до процесу сертифікації, підвищення кваліфікації власного досвіду і сьогодні також ми ознайомлюємося з новими практиками, з новими платформами освітніми, з новими можливостями освітнього процесу.

За словами начальника Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Юрія Кращенка, протягом 2019-23 років успішно пройшли сертифікацію понад двісті вчителів початкових класів Полтавської області. А цього року 66 експертів Полтавщини вивчали практичний досвід роботи учасників сертифікації з різних регіонів України.

Юрій Кращенко, начальник Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області: Сьогодні ми хочемо напередодні Дня вчителя, напередодні Дня працівників освіти відзначити експертів з вивчення практичного досвіду вчителів, які проходили сертифікацію цього року — це вчителі початкових класів. Тобто, 36 вчителів прийшло, але ще й були експерти — ці експерти вивчали практичний досвід учасників сертифікації, відвідували уроки, спілкувалися з вчителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі Бахмута загинув захисник із Пирятинської громади

Тож під час круглого столу присутнім вручили відзнаки з нагоди Дня працівника освіти, що в Україні відзначають першої неділі жовтня.

Олег Діденко, голова постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської обласної ради: Сьогодні ми приєднуємося і дякуємо вам за ту плідну працю, продовжуємо у цьому ж дусі надалі працювати, тому що освітній фронт є таким самим, як і на передовій. Якщо ми не навчимо дітей захищати себе, не підготуємо розбудовувати державу і працювати своїм розумом над новітніми технологіями, які будуть працювати й у військовій галузі, — значить ми не досягнемо у майбутньому стабільної перемоги.
 


20 років в освітній сфері працює вчителька початкових класів Ольга Британова. Сьогодні вона й одна з нагороджених. Говорить: проходила сертифікацію двічі.

Ольга Британова, вчитель початкових класів: Сертифікація насправді виконує найважливішу роль у суспільстві, вона допомагає підіймати престижність вчительської праці. Незалежне оцінювання вчителя підвищує самооцінку самого вчителя, авторитет його серед колег і серед батьків, що дуже важливо. Підвищує авторитет школи.

Нагадаємо, успішна сертифікація є підставою для присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання, зарахування чергової, позачергової атестації, а також бонусу у вигляді 20% надбавки до зарплати вчителя.

Схожі матеріали:
👁 420
Категорія: Шкільний екран
Теги: вчителів початкових класів, сертифікація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ