Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.03.2023

З чого в'язаний светр та яка вовна краще


Вовняні вироби довго зберігають тепло


в'язаний светр

Коли йдеться про одяг з вовни, варто розібратися з чого в'язаний одяг і про яку саме вовну йдеться. Розглянемо 6 популярних видів натуральної вовни з яких роблять в'язані светри Україна, джемпери та інші речі.

Який склад светра кращий і чому. Різновид вовни

Виробник в'язаних виробів зобов'язаний вказувати склад із якого в'яжеться одяг. Зазвичай інформацію можна прочитати на бирці коміра або рукава виробу.

Якщо інформації немає зовсім, варто відмовитись від покупки такого одягу. В'яжуть одяг із різних типів вовни, опишемо основні 6 з них.

Alpaca

Альпака поєднує позитивні властивості вовни верблюдів і лам. М'які та теплі волокна відрізняються гарною міцністю. Вовна хороша тим, що не скочується при носінні.

Merino

Мериносову шерсть одержують від тонкорунних овець. Легке тонке волокно (розміром із волосся людини) дуже м'яке і не колеться.

Lambswool

Овеча шерсть різної пружності та еластичності сильно відрізняється від породи та походження вівці. Зазвичай м'яка, тонка, пружна вовна, яка дає комфортне тепло за різної температури зовнішнього середовища.

Mohair

Вовна дорослої кози – дуже міцні та красиві волокна, але може шкутильгати і колотися.

Cashmere

Матерія тчеться з гребінної пряжі (підшерстка) кози. Дуже тонка, ніжна та тепла тканина, але не така міцна як інші види вовни.

Angora

Дорога шерсть одержуваного з ангорського кролика. Краще іншого матеріалу утримує тепло, але водночас дуже м'яка та легка.

З метою економії чи зображенні на виробі конкретного малюнка вовну розбавляють іншими матеріалами на зразок синтетики. У цьому випадку не натуральний виріб втрачає свої корисні властивості, які цінуються століттями.

Переваги справжніх вовняних светрів

Вовняні вироби довго зберігають тепло – тепле повітря зберігається між дрібними волокнами пухнастої частини полотна (підшерсток), що прилягає до тіла.

Натуральна шерсть добре відводить вологу від тіла, не створюючи парникового ефекту і відштовхує рідину одягу, що потрапив на зовнішню поверхню.

Вовна здатна підлаштовуватись під температуру навколишнього середовища. Ви почуватиметеся однаково комфортно при -40°C і +10°C

На відміну від синтетичних матеріалів, шерсть погано вбирає запахи зовнішнього середовища і тіла, залишаючись свіжою навіть при тривалому носінні.

Вироби з натуральної вовни дуже довговічні, на відміну від натуральних матеріалів. При правильному догляді светр із 100% вовни ісландської вівці прослужить вам довгі роки.

Схожі матеріали:
👁 213
Категорія: Прес-реліз
Теги: в'язані светри, одяг з вовни, одяг




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ