Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.09.2019

Засідання виконавчого комітету (26 вересня 2019 року)


Одним із гасел буккросингу повинно стати: «Прочитав книжку — відпусти”


25 вересня 2019 року відбулося засідання виконавчого комітету. На порядок денний були винесені питання, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності громади, так і окремих її жителів.

Одним з перших члени виконкому розглянули лист учасників проєкту «Література як частина нашого життя» про сприяння в тимчасовому облаштуванні пункту буккросингу (книгообміну).

До виконавчого комітету Гребінківської міської ради звернулися учасники проєкту «Література як частина нашого життя», які виявили бажання взяти участь у конкурсі учительських проєктів «На хвилі сучасності», започаткованим відділом світи виконавчого комітету, з пропозицією посприяти в тимчасовому виділенні місць для облаштування пункту буккросингу (книгообміну) в нашому місті.

Члени виконкому одноголосно підтримали ініціативу учасників проєкту, погодивши місця для облаштування пунктів буккросингу, а саме:

- на розі вул. Незалежності та пров. Піонерський;
- на площі перед міським Будинком культури (вул. Євгена Гребінки);
- поблизу магазину «Щедрий кошик»(вул. Миру,40).

На засіданні виконкому Щербак В.О., керівник проєкту «Література як частина нашого життя» відмітив, що одним із завдань буккросингу є пояснити людям, що віддавати книжки — це нормально. Підійти до своєї полиці, узяти вже прочитану книжку, принести її в пункт книгообміну й віддати назавжди незнайомій людині — це не страшно, не боляче, це цікавий та приємний досвід.

Друге завдання — створити зручний інструмент для обміну. Класичний буккросинг — полиці й шафи у громадських місцях, посеред вулиці — це все дуже цікаво.


Засідання виконавчого комітету (26 вересня 2019 року)
 

Книжка — це, насамперед, інструмент. За її допомогою можна зрозуміти, які маєте можливості й якими мають бути ваші кроки в досягненні цілей. Також книжки допомагають краще розуміти і розв’язувати бізнес-задачі за допомогою дизайну. Взагалі, книжки існують, коли їх читають, коли на них дивляться, коли тримають у руках. Інакше — це непотріб. Книжки повинні виконувати свої функції, а не покриватися пилом на полицях.

Ідея проєкту, щоб люди спілкувалися інтелектуально, саме тут, біля полиць з книгами. Люди приходять, свою книжку ставлять, а з полиці – забирають.”

Одним із гасел буккросингу повинно стати: «Прочитав книжку — відпусти”, а мета цього проєкту - поширення, популяризація та спонукання населення Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади до читання.

Члени виконкому розглянули питання про інвентаризацію водних об'єктів, які знаходяться на території Гребінківської ОТГ.

Затверджено перелік платних послуг, що надаються комунальним закладом «Спортивний комплекс м. Гребінка».

Виконком розглянув питання про повідомну реєстрацію колективних договорів та змін і доповнень до колективних договорів .

Затверджено склад комісії для складання актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Члени виконкому розглянули питання про затвердження зведених кошторисних розрахунків, про затвердження проєктно-кошторисної документації, про надання дозволу на здійснення попередньої оплати, про списання матеріальних цінностей.

Розглянуто лист філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» виробничого територіального підрозділу «Кременчуцьке територіальне управління» акціонерного товариства «Українська залізниця».

Традиційно розглянуто заяви та звернення жителів громади.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Схожі матеріали:
👁 618
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: книга, буккросинг, Література




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ