Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.12.2010

Жінкам збільшуватимуть пенсійний вік з 55 до 60 років на півроку щороку



Жінкам збільшуватимуть пенсійний вік з 55 до 60 років на півроку щороку

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді України підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011. Про це сказано в законопроекті №7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", зареєстрованому на сайті парламенту.

Відповідно до пояснювальної записки до цього законопроекту,
уряд також пропонує парламенту з 2013 року підвищити пенсійний вік для чоловіків, що працюють на державній службі, до 62 років.

Також пропонується поступово підвищити вік для жінок для одержання державної соціальної допомоги з 58 до 63 років і збільшити необхідну вислугу для призначення пенсії за вислугу років військовослужбовцям, увівши при цьому її календарне обчислення.

Також Кабмін пропонує парламенту виключати з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, періоди, коли особи підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Цим законопроектом пропонується визначити механізм введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, передбачивши початок перерахування страхових внесків з року, у якому буде забезпечена бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду.

При цьому учасниками II рівня цієї системи визначити осіб, яким на дату введення системи виповнилося не більш ніж 35 років, а розмір страхового внеску на дату впровадження системи встановити в розмірі 2% з наступним його щорічним підвищенням на 1 % до 7%.

Також пропонується встановити максимальний розмір пенсії для осіб, що втратили працездатність, на рівні 12 розмірів прожиткового мінімуму й передбачити виплату працівникам бюджетної сфери одноразової допомоги при виході на пенсію в розмірі 10 призначених місячних пенсій.

13 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру- міністру соціальної політики Сергію Тігіпку організувати громадське обговорення пенсійної реформи.


Раніше Кабмін заявляв, що законопроект про реформування пенсійної системи буде передбачати обмеження максимального розміру пенсій і збільшення віку виходу на пенсію для державних службовців.

Заступник голови Ради Микола Томенко прогнозував масштабні акції протесту у разі наміру влади підвищити пенсійний вік.

Автор: www.poltavanews.com.ua


Схожі матеріали:
👁 1269
Категорія: Суспільство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ