Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.07.2012

Боротьба з бур'янами у весняно-літній період



Боротьба з бур'янами у весняно-літній період

Однією з основних проблем в рослинництві була і є боротьба з бур'янами. Ці непрохані гості конкурують з культурними рослинами за воду, поживні речовини, площу для зростання і сонячне світло.

Найчастіше, без втручання людини, вони виходять з такого бою переможцями, тому прямий або опосередкований вплив людини на бур'яни є необхідним заходом для забезпечення ефективного та прибуткового вирощування сільськогосподарських культур.

Також бур'яни заважають нормальному збору врожаю, забруднюють кінцеву продукцію і не кращим чином позначаються на її якості, а відповідно і ціні. Це служить ще однією важливою причиною необхідності боротьби з бур'янами на полях.

На сьогоднішній день завдяки багаторічному досвіду боротьби за врожай існує безліч різних методів боротьби з бур'янами, їх поділяють на запобіжні та винищувальні.

Одним з ефективних методів боротьби є хімічний (знищення бур'янівза допомогою гербіцидів).

На даний час світова хімічна індустрія поставляє на аграрний ринок близько 240 спеціальних препаратів для боротьби з бур'янами (гербіцидів). Їх асортимент постійно поповнюється і оновлюється: на зміну високотоксичним, стійким, малоефективним, легким, а також тим, що застосовуються у великих нормах, синтезуються, випробовуються і надходять у виробництво екологічно безпечні, дешевші і високоефективніші при низьких нормах витрат гербіциди.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці оголосили боротьбу з карантинним бур'яном - амброзією полинолистою

В Україні періодично видається «Перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», погоджений з Головним державним санітарно-епідеміологічним управлінням МОЗ України, уякому подаються всі дозволені для використання хімічні засоби боротьби з шкідливими організмами, ут. ч. і гербіциди, і регламенти їх застосування, дотримання яких є головною складовою безпеки щодо навколишнього середовища, тварин і людей.

В Полтавській області значні площі забур'янені в середньому і сильному ступенях, що може привести до зниження продуктивності культур на 20 і більше відсотків. У квітні проти однорічних та багаторічних двосім'ядольних бур'янів проводять обприскування посівів одним із препаратів з діючою речовиною: 2,4 дихпорфенокси-оцтова кислота у формі диметиламінної солі, норма внесення 0,7-1,4 л/га: діамін, тур, діканіт, 2,4 Д, дезормон, дікопур, система, пілар.

У травні на початку червня проти однорічних та багаторічних двосім'ядольних бур'янів, які стійкі до 2,4 Д, посіви можна обробити одним із препаратів, які мають діючу речовину - тифенсульфурон-метил - 30 - 60 г/га: калібр, формула, канцлер, магнум, гренадер, зернодар, гранстар, гранд, гюрза, альфа стар, хелмстар, грізний.

Начальник державної інспекції захисту рослин
Гребінківського району,
газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1304
Категорія: Новини Гребінки
Теги: поле, альфа стар, гранд, зернодар, Солі, гранстар, Бур'ян, гербіцид, Гюрза, гренадер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ