Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.04.2023

20 квітня на Полтавщині попрощаються з майором Андрієм Чередніченко


У Бахмуті загинув майор Андрій Чередніченко із Пирятинської громади


У Бахмуті загинув майор Андрій ЧередніченкоЗнову Пирятинщина схиляє голову в жалобі – війна забрала життя ще одного Героя. 16 квітня під час виконання бойового завдання у населеному пункті Бахмут загинув майор Андрій Чередніченко.

Народився він 29 квітня 1974 року в місті Тяльшай у Литві у родині військового. Через деякий час сім'я приїхала до Пирятина, тут Андрій закінчив міську школу №2. Після проходження служби в лавах Національної Гвардії України, у 1994 році вступив до Сумського військового артилерійського училища.

Служив на різних посадах у 93 ОМБР, далі перебував на посаді командира окремого реактивного артилерійського дивізіону 60-ї ОМБР.

З початком бойових дій на території України у 2014 служив на сході України, зокрема, брав участь боях під Іловайськом. У 2021 році вийшов на пенсію.

Проте 24 лютого 2022 року, коли в Україні розпочалася повномасштабна війна, Андрій не зміг стояти осторонь, цього ж дня добровільно став на службу. Був заступником командира в/ч 0414, начальником артилерії.

За багаторічну самовіддану службу Андрій Чередніченко нагороджений бойовими відзнаками.
В загиблого лишилися батьки та син, який також захищає рідну землю в лавах ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині триває розбудова мережі ЦНАП

У четвер, 20 квітня, з Андрієм Чередніченком попрощаються у Новомосковську – місті, де він проживав.

У п'ятницю, 21 квітня, об 11:00, церемонія прощання із нашим загиблим Захисником відбудеться на площі біля адмінбудівлі міської ради у Пирятині.

Шановні пирятинці! Долучімося до церемонії прощання, віддаймо данину шани Герою, який віддав своє життя за незалежність та волю України!

У Бахмуті загинув майор Андрій Чередніченко


Схожі матеріали:
👁 955
Категорія: Події
Теги: військовий, Пирятинська громада, російсько-українська війна, війна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ