Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.09.2021

95% закладів освіти Полтавщини працюють у штатному режимі


Заклади освіти, де на 80% щеплено персонал, також працюють у звичайному режимі. Решта – на дистанційній формі навчання


95% закладів освіти Полтавщини працюють у штатному режиміМинулого тижня Полтавщина, як і вся Україна, перейшла в «жовту зону». Згідно з цими змінами, дитячі садки, 1-4 класи початкової школи та спеціальні заклади продовжують роботу, незалежно від відсотку вакцинації.

Заклади освіти, де на 80% щеплено персонал, також працюють у звичайному режимі. Решта – на дистанційній формі навчання. Наразі 1229 закладів освіти області працюють у звичному режимі. Це – 95% від усієї кількості. Про це йшлося на апаратній нараді 27 вересня.
 
«Полтавщина потужно працює в напрямку вакцинальної кампанії. На сьогодні понад 322 тис осіб області щеплені повністю», – зауважив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.  

За його словами, нещодавно в селах Гаркушенці та Петрівці Миргородського району за участі волонтерів реалізували пілотний проєкт із вакцинації.  Він передбачав комунікаційну та роз’яснювальну роботи з населенням, дворові обходи. Таким чином за 10 днів було вакциновано 400 осіб.

«Це дуже хороший показник і приклад, як потрібно працювати. Можливо, такий досвід і така форма роботи залучення людей до щеплень буде масштабована не лише на 2 населені пункти, а й на всію територію України», – сказав Дмитро Лунін.  

«Ситуація з коронавірусом розвивається динамічно й прогресує. Поки що Полтавщина знаходиться в кінці рейтингу темпів розповсюдження хвороби, але для заспокоєння причин немає», – сказав в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко.   


95% закладів освіти Полтавщини працюють у штатному режимі
 

За його словами, відсоток щеплених осіб в області становить 23%. У Градизькій і Козельщинській громадах показник вакцинованого населення становить 50% населення – це одні з перших громад у державі, які мають такі статистичні дані.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни в розкладі приміських поїздів по ст. Гребінка на вересень-листопад 2021 року

У зв’язку із запровадженням «жовтої зони» змінилися й умови надання освітніх послуг.
 
«Якщо на 23 вересня 105 закладів загальної і середньої освіти перейшло на дистанційну форму навчання, то на сьогодні – 31 заклад загальної середньої освіти. У Кременчуцькому районі – 4 із 107, Полтавському – 14 із 208, Лубенському – 5 із 96, Миргородському –  8 із 101», – зауважила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

22 заклади обласного підпорядкування працюють у штатному режимі. Серед закладів дошкілля в Лубенському районі не досягли 80% вакцинації 56 закладів із 123, Миргородському – 43 із 123, Полтавському – 76 із 246, Кременчуцькому – 25 зі 131.

Із 75 закладів позашкільної освіти свої послуги в штатному режимі надають 52 заклади. Із 30 закладів профтехосвіти  працює 29. Із 26 закладів фахової передвищої освіти – 17.  Серед ВНЗ на дистанційні й формі навчання знаходиться один заклад – ПНПУ імені Короленка.

Схожі матеріали:
👁 5014
Категорія: Освіта
Теги: Полтавщина, персонал, вакцинація, заклади освіти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ