Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.06.2013

На Гребінківщині капітально ремонтують дороги які асфальту не бачили з часів СРСР


Стан доріг на Гребінківщині, як і на території багатьох інших населених пунктів, викликає занепокоєння і вимагає швидких дій


Держава допомагає ремонтувати дороги

Стан доріг на Гребінківщині, як і на території багатьох інших населених пунктів, викликає занепокоєння і вимагає швидких дій. Але ремонт доріг справа непроста і недешева.

Тож проблему цю вирішити швидко не вдається. Та все ж справа не стоїть на місці. Кожного року з бюджетів різних рівнів виділяються кошти на проведення ямкових поточних ремонтних робіт автошляхів міста та району.

Кілька років тому кілька ділянок міських вулиць були оновлені повністю. А цього року вдалося реалізувати важливий проект капітального ремонту дороги у Рудці.

- Це стало можливим завдяки субвенції, яка надійшла з обласного бюджету, в сумі 260 тисяч гривень, - розповідає голова райдержадміністраціі В.О.ПІсня,- 140 тисяч гривень з цієї суми виділено на капітальний ремонт дороги центральної вулиці саме в Рудці.

Також для проведення робіт були використані кошти і з державного бюджету, в сумі близько 60 тисяч гривень. Президент України Віктор Янукович назвав неприпустимим нинішній стан автодоріг. За його словами, ситуація потребує негайного вирішення. Держава приділяє велику увагу вирішенню цієї проблеми, інша справа, що коштів, щоб профінансувати ці роботи в повному обсязі, не завжди вистачає. Та, віриться, поступово буде вирішена і ця проблема.

Для голови села Василя Антоновича Даценка проблема доріг на території сільської ради була надзвичайно важливою. Адже з кожним роком стан доріг погіршується, а можливості відремонтувати їх всі й одразу немає. В.А. Даценко звертався за допомогоюу вирішенні питання до керівництва району та області. Завдяки згуртованим діям та спільним зусиллям проблема почала вирішуватися.

Як тільки кошти були виділені, розпочалися ремонтні роботи. В село прибув десант працівників Лубенського шляхобудівельного управління на чолі з виконробом Ігорем Володимировичем Пилипенком. Прибула й важка спецтехніка - асфальтоукладач, каток та інше. Асфальт теж прибував без затримок. Вже за кілька годин роботи стало видно перші результати. Дірява, розбита вщент дорога почала змінюватися, оновлюватися. Працівники управління добре знають свою справу, тож і результатом їхньої роботи дуже задоволені місцеві жителі.

- Село - це основа добробуту держави, тому державі треба дбати про село, про його трудівників, - говорить жителька Рудки Софія Іванівна Буйна. - Ця дорога за багато років вже зносилася, перетворилася на суцільні ями. Тому дуже добре, що взялися її ремонтувати. Ми дуже вдячні усім, хто допоміг і посприяв, щоб наша вулиця оновилася. Було б добре, якби підремонтували всю дорогу. Адже цим шляхом ми їздимо і до магазину, і до будинку культури, ідо тракторної бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-річний ювілей Гребінківської АЗС «НАДЕЖДА»

Проект капітального ремонту дороги вулиці Леніна в Рудці був виготовлений заздалегідь. Згідно цього документу на виконання ремонту повністю всієї вулиці необхідно 930 тисяч гривень. Зараз виконується перша частина робіт. За кілька днів було повністю замінено 130 метрів дороги, яка найбільше потребувала ремонту.

Навесні та восени ця ділянка дороги перетворювалася на суцільну багнюку, а влітку, коли волога висихала, з'являлися величезні ями.Тепер же ситуація змінилася, нова дорога стала справжньою прикрасою села. Місцеві жителі та голова села В.А. Даценко лише сподіваються, що добру справу буде продовжено, а держава і надалі буде підтримувати село і допомагати вирішувати різні соціальні проблеми, котрі здолати самотужки місцева громада просто не в змозі.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1560
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінківщина, стан доріг, село, дорога, асфальт, Рудка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ