Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.09.2017

На Полтавщині відбувся І-й Міжнародний фестиваль культури "Гребінчині вечорниці"


До участі в 12 конкурсних номінаціях було подано 76 колективних та індивідуальних заявок – це 280 учасників


На Полтавщині відбувся І-й Міжнародний фестиваль культури "Гребінчині вечорниці"У Гребінці гучним концертом на стадіоні завершився Міжнародний фестиваль культури "Гребінчині вечорниці". Учасниками концерту стали почесні гості та члени жюрі фестивалю.

Зокрема, народні артисти України Надія Шестак та Лідія Михайленко, заслужений артист - України Віктор Кавун, композитор і виконавець, лауреат Міжнародних конкурсів - Ігор Якубовський, заслужений працівник культури України, професор - Петро Андрійчук, українська письменниця, член Національної спілки письменників України, член Правління НСПУ, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Олександра Олеся - Антонія Цвід, Анна Багряна – письменниця, член Слов'янської літературно-мистецької академії (Болгарія), член Комітету з Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша, Сергій Савелій - заслужений журналіст України, творчі колективи Гребінківського районного Будинку культури та Гребінківської дитячої музичної школи.

Народна артистка України Надія ШЕСТАК - спеціальний гість фестивалю "Гребінчині вечорниці", взяла участь у програмі фестивалю 9 вересня 2017 року.

Два дні, 8-9 вересня 2017 р у м.Гребінка та с.Мар`янівка Гребінківського району відбулася безпрецедентна подія – І-й Міжнародний фестиваль культури "Гребінчині вечорниці". До участі в 12 конкурсних номінаціях було подано 76 колективних та індивідуальних заявок – це 280 учасників.

Хто мав змогу все це бачити наживо і приймати участь - отримали задоволення і насолоду від виступів учасників та членів жюрі. Справжнім приємним потрясінням це дійство стало для села Мар'янівки, де пройшов перший день фестивалю.

Перед сільським Будинком культури відбувалося дійство на імпровізованому хуторі Убєжище Пирятинського повіту, де у 21 січня (2 лютого за н.с.)1812 року народився Євген Гребінка. Колорит українського хутора у повній мірі підтримали презентації сільських закладів культури, Гребінчина читальня, виставки старожитностей та виробів народних умільців.

Тут в с. Мар’янівці провели конкурси в номінаціях: «Художнє слово», «Музика», «Вокал», «Образотворче мистецтво» читців, музикантів та співаків, огляд робіт образотворчого мистецтва.
Гості Фестивалю взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу (могили) Євгена Гребінки в селі Мар’янівка та фестивальній ході-параді національного одягу учасників фестивалю вулицями (Є.Гребінки та Миру) села до Будинку культури.

Гребінчині вечорниці
 

Другий фестивальний день пройшов в місті Гребінка, місті, яке носить ім.’я славетного земляка, в місті-поета. Впродовж дня відбувались творчі зустрічі письменників Гребінчиного краю з школярами міста, майстер - клас в Гребінківській музичній школі за участю народних та заслужених артистів України, почесних гостей фестивалю, гра-розвага Всеукраїнської дитячої газети-журналу «Я сам(а)» в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості за участю редактора дитячого періодичного видання «Я сам. Я сама» - Тетяни Кондратенко. Найбільше запам’ятався містянам та гостям концерт-свято мистецтв «ВСЕСВІТ ТАЛАНТІВ – ГРЕБІНЧИНОМУ КРАЮ!» .

Кульмінацією свята став заключний гала-концерт лауреатів, дипломантів та гостей Фестивалю в Районному Будинку культури та нагородження переможців Фестивалю.

Автору і засновнику Фестивалю Миколі Рудакову разом з командою однодумців вдалося реалізувати свою ідею, свідками тому були численні глядачі дводенного дійства під назвою І-й Міжнародний фестиваль культури "Гребінчині вечорниці".

Гребінчині вечорниці
 

Звичайно, що активними учасниками І Міжнародного фестивалю «Гребінчині вечорниці» були земляки Євгена Павловича Гребінки, жителі міста та сіл Гребінківського району, і здобули не одне призове місце фестивалю. Бо батьківщина Євгена Гребінка багата своїми талановитими нащадками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вечорниці до Гребінки з'їхалися митці з усіх куточків України (ВІДЕО)

Так, дипломом Першого Міжнародного Фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" в номінації "Музика. Діти" за II місце нагороджено Максима Дубину, (Гребінківська дитяча музична школа, викладач - Юрій Цюк).

Дипломом за перше місце в номінації "Музика" нагороджено ансамбль музичних та шумових інструментів "Веселі музики" Гребінківського районного Будинку культури. Керівник - Микола Скрипниченко.

Дипломом Першого Міжнародного Фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" за третє місце в номінації "Художнє слово. Діти," нагороджено гребінчанку, ученицю ЗОШ I-III ступенів
№ 4 Марію Троцьку.
.
Дипломом Першого Міжнародного Фестивалю "Гребінчині вечорниці" за третє місце в номінації "Художнє слово. Дорослі." нагороджено Ігоря Шацького (Слободо-Петрівський сільський будинок культури)

Дипломом Першого Міжнародного фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" за друге місце конкурсної програми в номінації "Вокал. Діти" нагороджено Анастасію Терещенко (Гребінківська дитяча музична школа). Керівник - Олена Цяпко.


Гребінчині вечорниці
 

Дипломом Першого Міжнародного Фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" за перше місце в номінації "Вокал. Діти." нагороджено Мадяр Августіну. (Гребінківська Дитяча музична школа) Керівник - Наталія Гринь.

Дипломом Першого Міжнародного Фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" за перше місце в номінації "Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво" нагороджено Попову Аллу (с. Мар'янівка)

Дипломом Першого Міжнародного Фестивалю культури "Гребінчині вечорниці" за перше місце в номінації "Вокал. Малі форми" нагороджено вокальне тріо "Ранкові роси" (Тополівський сільський будинок культури). Керівник - Віталіна Довбиш.

Гребінчині вечорниці
 

Головний приз фестивалю, гран-прі І міжнародного фестивалю культури «Гребінчині вечорниці» виборов по праву, аматорський фольклорний колектив «Горлиця» Давидівського сільського Будинку культури Пирятинського району.

Шановні друзі, ми мали велику честь приймати на гребінківській землі почесних гостей та учасників фестивалю і вже з нетерпінням будемо чекати нової зустрічі на "Гребінчиних вечорницях", на наступний рік.

 
Гребінчині вечорниці


Гребінчині вечорниці


Гребінчині вечорниці


Гребінчині вечорниці


Гребінчині вечорниці

Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1945
Категорія: Культура
Теги: фестиваль, Гребінчині вечорниці, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ