Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.11.2022

Полтавська ОВА та Kharkiv IT Cluster створюють умови для розвитку IT-бізнесу


Полтавщина вже прийняла багато IT-компаній, які успішно тут працюють


Полтавська ОВА та Kharkiv IT Cluster створюють умови для розвитку IT-бізнесу18 листопада Полтавська ОВА та громадська організація Kharkiv IT Cluster підписали Меморандум про забезпечення розвитку освіти й інфраструктури, цифрової трансформації, технологічного бізнесу, створення діджитальних ресурсів регіональної влади та шерингу досвіду харківського IT-ком'юніті через спільні проєкти на Полтавщині.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.
 
«Полтавщина вже прийняла багато IT-компаній, які успішно тут працюють. Головною метою нашої співпраці є розвиток IT-екосистеми в Україні й зокрема на Полтавщині. Ми маємо чим пишатися. У нас дуже талановита молодь, яка займає призові місця на міжнародних змаганнях із програмування та IT-технологій. Тож нам є для кого розвивати цей напрям», – зазначив Дмитро Лунін.

За словами члена Наглядової ради Kharkiv IT Cluster, засновника ІТ-компанії SevenPro Дмитра Яковлєва, Полтавщина – один з ключових  регіонів, з яким встановлено партнерство з їхньою організацією.
 
«Ми можемо допомогти Полтавщині з оновленням офіційного вебпорталу, розвитком надання адмінпослуг. За освітнім напрямом плануємо заходи з популяризації можливостей у технологічному бізнесі та заохочення молоді до фахового навчання. До участі в освітніх проєктах від ІТ-бізнесу на безкоштовних засадах активно залучатимемо шкільні, вчительські, студентські та викладацькі спільноти», – розповів Дмитро Яковлєв.


Полтавська ОВА
 

Крім того, ініціативи із Kharkiv IT Cluster – це розширення меж можливостей та технологічний бустер повсякденних процесів, таких як цифрова грамотність державних службовців, кібербезпека, а також діджитальна трансформація регіону через проведення тематичних конференцій із лідерами громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві автомобіль збив неповнолітню дівчину

«Наша співпраця дасть поштовх для розвитку цифрових технологій низки галузей Полтавщини: медицини, освіти, агросфери, транспорту і навіть в обороні. Росія веде війну і в інформаційному просторі. Завдяки ІТ-фахівцям боронимо кіберпростір і даємо відсіч, – розповів заступник начальника ПОВА Ігор Панченко. – Дійсно, галузь ІТ сьогодні має високий попит – це фундамент для розвитку української економіки. Впроваджуючи нові технології, осучаснюючи їх, зміцнюємо технологічний бізнес, створюємо робочі місця, розвиваємо громади й область у цілому. Крім того, Меморандум сприяє участі Полтавщини в міжнародному партнерстві».

Довідково. Kharkiv IT Cluster – це громадська неприбуткова організація, яка об’єднує провідні українські IT-компанії, навчальні заклади та владу навколо амбітних проєктів для розвитку економіки, ІТ-бізнесу та подолання спільних викликів. Наразі до кластеру входить понад 200 організацій та більше 30 тисяч IT-фахівців (під час війни додали 50+ нових ІТ-компаній-учасників).

Схожі матеріали:
👁 943
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Полтавська ОВА, Kharkiv IT Cluster, IT-бізнес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ