Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.09.2015

Сьогодні Гребінка відзначає День визволення міста від нацистів


Редакція газети "Гребінчин край" подарувала пошуковому загону 9 книг "Гребінчин край пам’ятає героїв-визволителів"


Сьогодні Гребінка відзначає День визволення міста від нацистівЄ дні і дати, які назавжди залишаються в пам’яті людській. Для гребінківців, таким є 19 вересня 1943 року, коли воїни 253-ї стрілецької дивізії, 183-ї танкової та 11-ї мотострілецької бригад Воронезького фронту звільнили наш край від нацистських окупантів.

У цей день ми висловлюємо слова безмежної вдячності усім, хто віддав за нас життя, хто вистраждав і виборонив наше визволення, можливість жити і працювати під мирним небом. Схиляємося у шані перед своїми дідами і прадідами, живими і померлими солдатами Другої світової війни.

Вони є прикладом стійкості, мужності і звитяги для всіх нас, і для тих воїнів, хто сьогодні захищає свободу і незалежність Української держави на Сході в АТО.

Тих солдатів, хто вересневим ранком 1943 увірвався у зруйновану окупантами Гребінку, ми з вдячністю називаємо визволителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і коли відключатимуть електроенергію на Гребінківщині

Що ми знаємо про них? Скільки тут роботи для наших учителів історії, пошукових загонів! Велику увагу приділяють військово-патріотичному вихованню у ЗОШ №4. Активну пошукову діяльність проводить пошуковий загін Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 під керівництвом вчителя С. П. Карповича.

Пошуковий загін "Азимут" 8-Б класу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, керівник, вчитель географії С. П. Карпович, директор школи Л. С. Кохно, педагог-організатор О. О. Малашта поклали квіти до стели воїнам-визволителям Гребінківщини.

Редакція газети "Гребінчин край" подарувала пошуковому загону 9 книг "Гребінчин край пам’ятає героїв-визволителів".

Учні 2-А класу відвідали краєзнавчий музей з нагоди річниці визволення Гребінківщини. Школярі із задоволенням слухали розповідь завідуючої краєзнавчим музеєм Безвиненко Л.А.

Пошуковий загін "Азимут" та хлопці 8-А класу прибрали територію навколо пам’ятників Г.С.Кагамлику та воїнам-визволителям у Корніївському яру.
 


Схожі матеріали:
👁 1294
Категорія: Новини Гребінки
Теги: день визволення, Гребінчин край, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...
На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр... На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр...
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ