Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.07.2020

У Гребінці розповіли, за що треба буде платити в лікарнях


У Гребінківській ЦРЛ проводяться лабораторні та діагностичні обстеження на платній основі


У Гребінці розповіли, за що треба буде платити в лікарнях23 липня відбулося пленарне засідання чергової 36 сесії міської ради. Під час засідання депутати розглянули 31 питання порядку денного.

Рішенням сесії затверджено звіт про виконання бюджету Гребінківської ОТГ за перше півріччя 2020 року. До бюджету надійшло доходів, із врахуванням міжбюджетних трансфертів, в сумі 55 млн. 282,9 тис. грн, при плані 57 млн. 159,9 тис. грн, план виконано на 96,7%, або надійшло менше від плану 1 млн. 877 тис. грн. В порівнянні з відповідним періодом 2019 року надходження зменшились на 5 млн. 16,7 тис. грн. Бюджет Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади за власними доходами (без урахування міжбюджетних трансфертів) виконано у сумі 38 млн. 348,3 тис. грн, що на 1 млн. 641,6 тис. грн, або на 4% менше планових показників. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зменшилось на 1 млн. 442,5 тис. грн. На жаль, коронавірус – це неабияка небезпека не лише здоров’ю та життю людей, а й велика загроза фінансовій спроможності органів місцевого самоврядування.

Основним джерелом наповнення бюджету Гребінківської об’єднаної громади по загальному фонду є податок на доходи фізичних осіб. Питома вага надходжень податку в загальному фонді доходів становить 68,8%. Фактично надійшло 26 млн. 30,6 тис. грн. Місцевих податків надійшло 9 млн. 582,9 тис. грн. Більш детально із звітом про виконання бюджету можна ознайомитися у розділі документи.

Також депутати внесли зміни до Бюджету та Програм Гребінківської об’єднаної громади на 2020 рік. Зокрема 105 тис. грн. направлено на придбання фотоапарату і ноутбуку для монтажу відеоматеріалів та вентиляторів для освітніх закладів громади.

Крім того, рішеннями сесії надано дозволи на розробку та затверджено документації із землеустрою.

У різному розглянули питання про платні послуги у Гребінківському Центрі ПМСД та Гребінківській ЦРЛ. В тому числі плату за клінічні аналізи для пацієнтів, що мають направлення від сімейного лікаря, а також для дітей шкільного віку, що проходять медичні огляди.


У Гребінці розповіли, за що треба буде платити в лікарнях
 

Гребінківська міська рада направляла листи до засновників даних медичних закладів Гребінківської районної ради та Гребінківської РДА. З відповідями на ці листи ознайомили депутатів міської ради. Запрошені на сесію директори медичних комунальних закладів Віктор Кривошея та Сергій Литвинеко, а також голова Гребінківської РДА Олександр Князєв надали роз’яснення та відповіді на запитання від депутатів та міського голови Віталія Колісніченка.

Зокрема Сергій Литвиненко пояснив, що у Центрі ПМСД проводяться експрес-тести, вартість яких не відшкодовується Національною службою здоров’я України. Тому для закупівлі реактивів та витратних матеріалів встановлені благодійні внески. Розмір благодійних внесків встановлюється самим закладом з розрахунку матеріальної компенсації за надані послуги.

Директор Гребінківської ЦРЛ Віктор Кривошея зазначив, що для осіб, які уклали декларацію з сімейним лікарем безкоштовно проводять наступні лабораторні обстеження:
 
- Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою.

- Загальний аналіз сечі.

- Глюкоза крові.

- Загальний холестерин.

- Вимірювання артеріального тиску.

- Електрокардіограма.

- Вимірювання ваги, зросту, окружності талії.

- Швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити.

Крім того у Гребінківській ЦРЛ проводяться лабораторні та діагностичні обстеження на платній основі. Рішенням 31–сесії Гребінківської районної ради затверджено Положення про платні медичні послуги КНП Гребінківська ЦРЛ, а тарифи встановлені та затверджені наказом директора медичного закладу.


У Гребінці розповіли, за що треба буде платити в лікарнях
 

Міський голова Віталій Колісніченко запропонував директорам медичних закладів чітко інформувати пацієнтів, які послуги вони можуть отримати безкоштовно, а які на платній основі і інформацію про це розмістити у Центрі ПМСД та Гребінківські районній лікарні.

Також пояснювати людям як проходить медична реформа на практиці, бо з одного боку ми чуємо, що гроші ходять за пацієнтом, а з іншого медичні заклади не можуть нормально функціонувати без допомоги з бюджету об’єднаної громади, який повинен фінансувати освіту, інфраструктуру, комунальну та соціальну сферу громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині продовжують перевіряти заклади із масовим перебуванням людей

Депутати підняли питання зі зміни графіку вивезення ТПВ із приватного сектору Гребінківським КПП. Після обговорення даного питання міський голова Віталій Колісніченко дав доручення начальнику Гребінківського ККП вивчити можливість вивозу ТПВ з приватного сектору 1 раз на тиждень.
 

У Гребінці розповіли, за що треба буде платити в лікарнях
 
За матеріалами Гребінківської міської ради


Схожі матеріали:
👁 3244
Категорія: Здоров'я
Теги: медичний заклад, Гребінка, Центр ПМСД, лікарня, Гребінківська ЦРЛ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ