Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.12.2018

У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву


Вважається, що можна сміливо виходити на лід, якщо його товщина дорівнює не менше 7 см


У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву Частина рибалок, після закінчення літнього сезону рибної ловлі, переходять на зимовий сезон. Незважаючи на те, що ловля риби з льоду має свою специфіку, вона приносить не менше задоволення, ніж літня. Єдино, що ловля на льоду вимагає від рибалки деяких заходів безпеки, оскільки можливі вельми плачевні наслідки.

11 грудня співробітники Пирятинського РС Головного управління ДСНС України у Полтавській області провели моніторинг товщини льодового покриву біля водойм річки Удай на острові Масальський та провели масово-роз’яснювальну роботу щодо правил безпеки спрямовані на попередження нещасних випадків на льоду, повідомили у Пирятинській ОТГ.

Вважається, що можна сміливо виходити на лід, якщо його товщина дорівнює не менше 7 см, але гарантованої товщиною вважається товщина льоду від 10-ти сантиметрів. Провівши моніторинг рятувальники заміряли товщину льоду в місцях де найменша наявність підводних течій, та на ділянці річки, де не спостерігаються вигини. В цих ділянках товщина льоду становила близько 16 сантиметрів. Але є місця де товщина льоду навіть менше 5 сантиметрів а саме:

- на ділянках де лід покритий товстим шаром снігу або кучугурами. Під товщиною снігу практично неможливо визначити товщину льоду.

-  при різких перепадах  температур які спостерігаються в нашому районі, в деяких місцях лід біліє і є рихлим, м'яким і пористим. Є місця де він навіть покритий водою.

- досить небезпечні місця розташовуються на ділянках, де наявна болотиста місцевість. На таких ділянках помічається дуже тонкий лід. Краще обходити подібні місця, навіть, якщо на вулиці люті морози.

 Під час рейдів рятувальники розповідали любителям зимової риболовлі та мешканцям які полюбляють відвідати острів Масальський про небезпеку перебування на льоду, особливо при різких перепадах  температур. Для кращого усвідомлення почутої інформації, фахівці служби порятунку вручали проінструктованим громадянам ще й матеріали наочної агітації та закликали утримуватися від небезпечних прогулянок кригою і застерігати від цього своїх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині невідомий скоїв розбійний напад на банк

  Працівники Пирятинського РС Головного управління ДСНС України у Полтавській області нагадує мешканцям міста Пирятин та Пирятинського району  бути обережними і не ризикувати своїм життям та не виходити на лід!

 

У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву

 

У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву

 

У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву

 

У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву

 

У Пирятині для безпеки рибалок виміряли товщину льодового покриву



Схожі матеріали:
👁 1007
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, рибалки, лід, товщина льоду




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ