Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.07.2010

2 липня податкова служба відзначає свій 20-річний ювілей



2 липня податкова служба відзначає свій 20-річний ювілей

2 липня відповідно до Указу Президента України на встановлено професійне свято податківця. Основними інструментами державної економіки є , податки і бюджет. Бюджет має бути достатнім для Ні фінансування всіх функцій держави, а податки- нг забезпечувати левову частку його дохідної частини.  На момент створення податкової системи України, а  точніше - момент відокремлення податкової служби від фінансової служби в Гребінці працювало 5 спеціалістів, яі які контролювали надходження податків та зборів до  бюджетів всіх рівнів.

  Державна податкова інспекція по Гребінківському району почала працювати в 1990 році, и в 1991 році на посаду начальника призначено Віктора Миколайовича Педоряку. Згодом її перейменували в Державну податкову адміністрацію по Гребінківському району. Кадровий апарат нараховував 33 особи. Були окремі відділи по оподаткуванню фізичних та юридичних осіб, документальних перевірок, обліку та звітності, валютна інспекція, бухгалтерія та відділ податкових розслідувань. Працівники були забезпечені друкарськими машинками, калькуляторами, перший комп'ютер з'явився у відділі обліку та звітності в 1994 році.

  В короткий термін комп'ютерами були забезпечені практично всі відділи податкової адміністрації. В 1997 році очолила інспекцію Валентина Михайлівна Дибко, під час керування якої в 1999 році здано в експлуатацію нове триповерхове приміщення для податківців, так як до цього вони працювали в трьох, маленьких за площею, кімнатах приміщення колишнього вузлового парткому. В 1998 році ліквідовано районне відділення і створено нове на базі Пирятинської міжрайонної державної податкової інспекції. Кадровий апарат був скорочений до 22 осіб, ліквідовано бухгалтерію, інспектора по кадрам та декількох спеціалістів.

   В 2002 році Пирятинську МДПІ ліквідують,  Гребінківське відділення, як і новостворене Пирятинське відділення приєднують до Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції. Штатний розпис скорочено до 18 спеціалістів. Гребінківське відділення, на той час, очолював Сергій Олексійович Бузало.

З серпня 2007 року заступником начальника Лубенської ОДПІ - начальником Гребінківського відділення працює Наталія Борисівна Бондаренко. Штатних працівників налічується 6 осіб та 7 осіб, які працюють в Гребінці, але по штатному розпису рахуються за головним офісом Лубенської ОДПІ.

Сьогодні податкова служба - це служба професіоналів, яка захищає інтереси держави. Від наших зусиль залежить наповнення державної казни, вирішення соціально-економічних та державних завдань. Приємно відзначити, що лише за перше півріччя цього року забезпечено надходження податків та зборів до бюджетів усіх рівнів більше півтора мільйона гривень, порівнюючи з відповідним періодом минулого року. Це свідчить про професійність податківців, уміння використовувати резерви та задіювати сучасні ефективні методи роботи.

Ми вдосконалюємо роботу відомства, вводимо нові інформаційні технології, перейшли на систему електронного документообігу. Податкова служба, орієнтуючись на європейські стандарти, стає більш відкритою та прозорою для платників податків.

Економіка нашої країни активно розвивається, і наше завдання - зробити так, щоб позитив від цього відчував кожен громадянин. Ми маємо ставати більш гнучкими, креативними та прагнути вдосконалення, як і належить професіоналам.

Цьогорічні завдання є вкрай складними, а економічна ситуація змушує постійно мобілізувати зусилля. Завдяки професіоналізму податківців, помноженому на досвід і сумлінність, впровадженню креативних ідей та втіленню передових технологій адміністрування забезпечуються партнерські відносини з платниками податків та стабільне наповнення державного бюджету. В нагоді стає досвід та напрацювання ветеранів податкової служби. Це високопрофесійні люди, які своєю багаторічною плідною працею зробили значний внесок у розвиток нашої служби.

В нашому колективі працюють податківці, днем зарахування до лав податкової служби яких було саме 2 липня 1990 року (20 років). Це - заступник начальника Лубенської ОДПІ -начальник Гребінківського відділення Наталія Борисівна Бондаренко, головний державний податковий інспектор Людмила Олексіївна Кравченко. Працюють більше 15 років - старший державний податковий інспектор Сергій Олексійович Бузало, старший державний податковий інспектор Василь Миколайович Сідий, старший державний податковий ревізор-інспектор Вадим Миколайович Волик.

Сьогодні хочу відмітити спеціалістів податкової служби, які вже не працюють, але внесли вагомий внесок в її розвиток, це - Віктор Миколайович Педоряка - начальник фінансового управління райдержадміністрації, під керівництвом якого пройшло все становлення податкової служби району, та Валентина Михайлівна Дибко, яка внесла вагомий внесок в будівництво нового приміщення нашого відділення. Вони власним розумом і працею цеглина за цеглиною вибудовували податкосу службу.

У відділенні працють молоді спеціалісти, які закінчили Національний університет Державної податкової служби України, і своїми знаннями забезпечують виконання доведених показників. Це - головний державний податковий інспектор Дмитро Дмитрович Якименко, старший державний податковий інспектор Ігор Володимирович Білоцерківець, старший державний податковий інспектор Олександр Володимирович Трохимець, державний податковий інспектор Олександра Василівна Мащенко та державний податковий інспектор Людмила Вікторівна Бичова. Молоді спеціалісти переймають досвід досвідчених податкових кадрів: головного державного податкового ревізора-інспектора Людмили Анатоліївни Мкртчан, державного податкового інспектора Олени Олегівни (Озупкіної та старшого державного податкового ревізора-інспектора Ігоря Яковича Дриги.

Завдяки напруженій, злагодженій роботі нашої команди за підтримки з боку органів місцевого самоврядування і, особливо, сумлінних платників податків, незважаючи на складну ситуацію нам вдається досягати певних успіхів. Довіра поліпшує дисципліну платників податків - тож ми намагаємося працювати так, аби бізнес нам вірив. Політика відкритості та прозорості надає якісно нового змісту діяльності податкової служби. Кожен податківець усвідомлює, що повинен працювати з повною віддачею, щоб спільно, єдиною командою ми забезпечили наповнення державної скарбниці.

Чи вийде Україна із кризи сильнішою - багато в чому залежить від мудрості, професіоналізму податківців і сумлінності платників податків. Тому треба зробити все, щоб переконати людей в правильності рішення повноцінно сплачувати податки, оскільки це головна передумова перетворення України на економічно сильну державу.  Професія податківця особлива - потрібно бути не лише юристом та психологом, а в першу чергу - патріотом.

Вірю, що працівники податкової служби і надалі робитимуть усе можливе для піднесення національної економіки, зростання добробуту співвітчизників.

Сьогодні, в цю ювілейну дату, щиро вітаю колег з професійним святом - Днем працівника Державної  податкової служби України, бажаю вам міцного здоров'я, і щастя й нових професійних здобутків, і Мої вітання також всім платникам податків, зичу їм . міцного здоров'я, успіхів у бізнесі, високих прибутків  родинного щастя і добра! Адже свято наше - спільне,


 

НАТАЛІЯ БОНДАРЕНКО - заступник
 іначальника Лубенської ОДПІ
 - начальник  Гребінківського відділення.



Схожі матеріали:
👁 1428
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ