Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.07.2010

В.М.Зінченко: «Ми діяли в інтересах населення Гребінківщини»



В.М.Зінченко: «Ми діяли в інтересах населення Гребінківщини»

(Із звіту голови районної ради про роботу районної ради за період з квітня 2009 року по червень 2010 року на 30-й сесії 5-го скликання)

Ще один рік нашої спільної роботи пройшов в діловій, конструктивній, робочій обстановці. Я постійно відчував, не зважаючи на політичні вподобання депутатів, вашу підтримку, і, в свою чергу, намагався чесною, добросовісною роботою виправдати вашу довіру, довіру наших виборців.

Не завжди просто і легко вирішуються всі питання, але головно, що ми а вами досягли за останні 4 роки спільної роботи це можливість в спокійній, діловій обстановці знаходити компроміс а усіх без виключення проблемних питакнь, без втягування політичних сил, широкої громадськості, судів, вищих органів влади.

Тому, користуючись нагодою, я висловлюю всім депутатам районної ради щиру вдячність за підтримку і взаєморозуміння, за прагнення до спільної конструктивної роботи. У своїй доповіді я зупинюсь не тільки на роботі за останній рік, але й за увесь період роботи, тому що це останній рік повноважень депутатів п'ятого скликання.

Нагадаю, що районна рада п'ятого  скликання обрана на пропорційній основі у кількості 46-ти депутатів. В неї увійшли представники восьми районних осередків політичних партій І блоків, які отримали достатню підтримку населення. Депутати районної ради об'єднали свої зусилля заради вирішення питамь соціально-економічного розвитку району та розв'язання проблем своїх  виборців.

 Зазначу, що робота районної ради, всього депутатського корпусу у звітний період була доволі напруженою. Це пов'язано а високими очікуваннями громадян, а організаційними, фінансовими і іншими труднощами, які супроводжують нас упродовж процесу впровадження в життя прийнятих програм, які покликані вирішити проблеми мешканців району. Але навіть за цих умов депутати районної ради взяли на себе відповідальність за вирішення широкого спектру питань. Важливою передумовою цього стала спрямованість депутатського корпусу на виважені, поолідовні. активні та відповідальні дії. Гребінківська районна рада, яку маю честь очолювати, діє оаме у зазначеному напрямку.

Депутати райради - люди, які мають великий авторитет у районі та достатній досвід роботи. За звітний періед я побував по кілька разів у осіх іхселених платах району, де проводив виїзмі прийоми громадян, оперативно реагував на осі їх звернення та вирішував поточні питання, Забезпечувати спільні інтереси територіальних громад району, а це одне з ключових завдань районної ради, вдавалося, наоамперед, завдяки узгодженим діям уоіх органів місцевого самоврядування.

Найважливішим критерієм оцінки роботи районної ради може бути соціальний прогрес, тобто поліпшення життя конкретної людини. Базою цього е економічне зростання або рівень соціально-економічного розвитку території. Адже скільки б ми, депутати, не працювали у комісіях та на сесіях, але без реального росту благополуччя населення наша робота була б мало чого варта.

Детальний аналіз за підсумками роботи району за п'ять місяців поточного року показує, що народногосподарський комплекс стабільно працює у напрямку визначених пріоритетів. Стало працюють воі підприємства і установи, особливо це стосується транспорту та бюджетних організацій. За підсумками п'яти місяців 2010 року до бюджетів усіх рівнів зібрано податків та платежів на загальну суму 8 млн. 336,7 тис. грн., що більше планових показників на 1,8 %, або майже на 148 тисяч гривень. Це при тому, що увесь цей період ми працювали без Державного бюджету України на 2010 рік.

Сільські бюджети за звітний період виконано на 102,5 відсотки, при плані надходжень 637, 2 тис. грн., фактично надійшло 858,1 тио. грн. Шість сільських рад перевиконали план доходів. Це григоріаська сільська рада, (голова Холоша Олександр Васильович), де виконання бюджету склало 122.03 %; Короваївська оільоька рада, (голова Григорій Михайлович Биковець), - 105,87 %; Кулажиноька с/р- на 107,33 %, (голова села - Галина Василівна Репа), Майорщинська с/р  на 104,6 %, (голова Юрій Васильович Козак); Тарасівська с/р - на 129,36 %, (голова Микола Григорович Царапин), Ульяновська с/р — на 162,61 (голова Сергій Іванович Кальченко). інші сільські ради виконали план по доходах більше, ніж на 80%. А Наталівська, Овсюківська, Рудківська та Тополівська сільські ради виконали план на 93,96,91 та 98,9 відсотків відповідно.

Міоькою радою за 5 місяців 2010 року план виконано на 99,77 відоотків. Районний бюджет виконано на 102,87%. Це хороший показник І е всі передумови так тримати,

З першого січня поточного року підвищено пенсії громадянам, що пов'язано з прийняттям Верховною Радою України відповідного законодавства. За цих обставин розмір середньої пенсії виріс до 900 гривень (у 2009 році середня пенсія складала 767,63 грн.) Нагадаю, що у районі близько оеми з половиною тисяч пенсіонерів.

Виплата пеноіі забезпечується власними коштами на 52 % (у 2009 р.» 53 %). Слід відзначити, що ця цифра відносна, оскільки ще у першому кварталі власними коштами забезпечувалась виплата пенсій на 60 відсотків. Зниження відбулося за рахунок того, що у травні* червні виплачуються доплати за січень— квітень 2010 року, внаслідок чого різко збільшився фонд виплати пенсій.

Заборгованість з виплати пенсій в районі відсутня. Збільшуються грошові доходи населення. Середньооблікоаа кількість штатних працівників складає 4872 особи. Середня заробітна плата одного штатного працівника • 1856 гривень, Це шостий показник а області, враховуючи і міста обласного підпорядкування.

За рівнем середньомісячної заробітної плати першість утримують працівники залізничного транспорту. Найменш оплачуваними залишаються працівники оільського господарства та пов'язаних з ним послуг.

Заборгованість по заробітній платі працівникам активних підприємств району станом на 01.06.2010 року відсутня.

Одним з серйозніших є питання створення робочих місць в населених пунктах району. Адже це найгостріша проблема нашого регіону. На обліку в державній службі зайнятості станом на 1 червня 2010 року перебувало 479 незайнятих громадян, що на ЗО більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Всього протягом року на обліку перебувало 867 громадян..

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 289 осіб. Розумію, що офіційна статистика не завжди точно відображає реальний стан справ. Рівень безробіття насправді у районі може бути вищий. Однак є і інша проблема. Не всі працюючі відповідним чином оформлені на роботі та платять податки і страхові внески. Але ж це проблема і самих цих громадян, адже такий стаж роботи не може бути зарахований до загального трудового стажу, що, можливо, зменшить їх майбутні пенсії. Ми маємо це казати доти - доки будемо впевнені, що всі працюють на законних підставах.

Скорочується чисельність населення району. Станом на 1 квітня поточного року (інших даних поки що немає) кількість населення складає 23579 осіб (міського-11010, сільського- 12569). Скорочення у порівнянні з 2009 ооком склало 94 особи.

Протягом звітного періоду не відбувалося збільшення тарифів на газ, електроенергію та інші послуги. Населенням району сплачується близько 94 % нарахованих до оплати сум. При цьому загальна сума заборгованості по житлово-комунальних послугах, включаючи заборгованість минулих років, в цілому по району залишається значною і становить значно більше мільйона гривень.

Боржниками по оплаті за надані житлово-комунальні послуги є велика кількість громадян району, з якими проводиться робота організаціями, які ці послуги надають. Однак треба включатися і органам місцевого самоврядування у вирішення цієї проблеми.

Районна рада спільно з райдержадміністрацією проводить заходи щодо залучення коштів Державного та обласного бюджетів для вирішення соціально-економічних та господарських питань. Цьому передує велика робота з керівництвом обласної ради, облдержадміністрації та депутатським корпусом області. Як наслідок, маємо пристойні дотації та субвенції на газифікацію, капітальний ремонт, оплату енергоносіїв. Працюємо з Державними фондами (зокрема Пухтинського) для отримання коштів для реалізації регіональних програм.

За всіма цими показниками стоїть копітка робота кожного з депутатів, присутніх тут, у цій залі. Як результат, район має сталі показники соціально-економічного розвитку. На сесіях районної ради розглядалися актуальні питання, прийнято невідкладні та своєчасні рішення щодо життєдіяльності територіальних громад району. Прийнято ряд програм, серед яких ті, що стосуються соціально-економічного розвитку регіону, підтримки та розвитку засобів масової інформації, підтримки сім'ї, молоді і дітей та інші.

Значна частина рішень ради виконана, інша  в стадії виконання, враховуючи довгостроковість прийнятих програм, і будуть розглядатися у порядку контролю до повного їх виконання.

Оперативно уточнювались показники районного бюджету як у 2009-му, так і у поточному році. Розподілялись вільні лишки та сума перевиконання доходної частини районного бюджету. Заслуховувався звіт про хід виконання районного бюджету у 2009 році.

Всі сесії, які скликалися, відбулися. Хочу наголосити, що сесії проходили відкрито і гласно, за участю голови . районної державної адміністрації та його заступників, начальників відділів та управлінь районної державної адміністрації, сільських голів, керівників підприємств та установ району, представників громадськості, місцевих засобів масової інформації.

Слід зазначити, що із внесених на сесії питань жодного разу не було прийнято рішення про направлення проекту рішення на доопрацювання. Це говорить про те, що депутатським корпусом, виконавчим апаратом районної ради, районною державною адміністрацією, н відділами та управліннями, іншими службами приділялась належна увага підготовці питань до розгляду на сесіях, засіданнях постійних комісій.

Всі питання були попередньо розглянуті постійними комісіями та президією районної ради. Безперечно, позитивним є те, що ці питання врегульовувались уже на засіданнях постійних комісій, до проектів рішень вносились відповідні корективи і безпосередньо пленарні засідання ради проходили в основному чітко і злагоджено.

Основна робота депутатів ради відбувалася у постійних комісіях районної ради. Нагадаю, що їх дев'ять. Практикувалося проведення спільних засідань, якщо питання, що вносилися на розгляд сесії, потребували обговорення всіма або декількома комісіями. Постійна комісія з питань регіональної економічної політики, бюджету і фінансів, розвитку малого і середнього бізнесу, яку очолює Юрій Дмитрович Глух, за звітний період розглядала питання виконання районного бюджету, перерозподілу обсягів субвенцій з Державного бюджету, розподілу вільних лишків районного бюджету, проект плану соціального і економічного розвитку району та інші.

Значна увага у звітний період приділялась земельним питанням, передачі об'єктів державної і комунальної власності та іншим. Всі вони розглядалися на засіданнях постійної комісії з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, яку очолює Юрій Георгійович Шніт. Члени постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення, (голова комісії С.Г.Карпець), розв'язували питання надання матеріальної допомоги, брали участь у заходах програми під-тримки сім'ї, молоді та дітей, реалізо-вували програми, що затверджені сесіями, вирішували проблеми соціального захисту найбільш незахищених верств населення.

Питання, пов'язані з утриманням та розвитком освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту розглядалися профільною комісією, яку очолює Неля Володимирівна Бондаренко.

Широкий спектр питань розглядався на засіданнях інших комісій, де головами єФ.Г.Мілевський, В.Я.Кіприк, В.М.Моги-рьов, Р.В.Рохманійко. По мірі необхідності скликались засідання Президії районної ради, де всі внесені питання були вирішені. За звітний період проводилось навчання голів сіл, секретарів, бухгалтерів і землевпорядників місцевих рад та працівників виконавчого апарату районної ради на семінарах та навчанні у обласному центрі підвищення кваліфікації державних службовців.

На семінари запрошувались фахівці, керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, правоохоронних органів. Всі навчання проведено з користю для присутніх. Проводились координаційні ради з питань місцевого самоврядування, на яких розглянуто широке коло питань життєдіяльності територіальних громад району. Практикувалось проведення виїзних засідань.

За звітний період я брав участь у всіх сесіях обласної ради, засіданнях колегії облдержадміністрації, обласних нарадах, організсіаних обласною радою, облдержадміністрацією. Мною видано за звітний період 131 розпорядження. На особистому прийомі побувало 216 осіб. Розглянуто 332 заяви і скарги. Всі вони стосуються надання матеріальної допомоги, трудових відносин, земельних спорів, надання послуг зв'язку. По всіх зверненнях надано відповіді заявникам, питання, що порушувалися у зверненнях, вирішувалися позитивно.

Узагалюнюючи зроблене за звітний період, необхідно окреслити завдання і на перспективу. Справедливо буде сказати, що районна рада має певні здобутки у своїй діяльності. Ми намагалися діяти справедливо і демократично, в інтересах населення Гребінківщини.Звичайно, були і помилки, не все заплановане вдалося реалізувати.

Хочу подякувати колегам-депутатам районної ради за підтримку у всіх починаннях і проведену спільну роботу, за вашу мудрість, принциповість і високе почуття відповідальності. Хочу висловити слова вдячності головам постійних комісій, голові райдержадміністрації, керівникам управлінь та відділів за взаєморозуміння і узгодженість дій.

Мусимо діяти так, щоб кожен новий день приносив хоча б невеликий, але позитивний результат нашої роботи. Нас, депутатів, об'єднує спільна відповідальність перед громадою і віра в те, що нам під силу зробити життя наших виборців благополучнішим і достойнішим.

Бажаю вам плідної роботи в інтересах наших громадян.



Схожі матеріали:
👁 1373
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ