Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.07.2010

Незабутні враження



Незабутні враження

Для учнів Рудківської ЗОШ І-ІІІ ступенів початок канікул запам'ятається на довго. Позаду - заліки, контрольні, практика, ДПА, а попереду - літо... Для когось воно вирішальне, треба обирати свою стежину, по якій іти далі у доросле життя, а для кого - звичайне, з різноманітними пригодами, екскурсіями, походами, поїздками і просто відпочинком. А як відпочивати? Значною мірою це залежить від нас самих. "Потрудилися на славу, тепер маємо забаву", - так говорили учні, коли вирушили на екскурсію до Умані в живописний куточок, перлину України Національний дендрологічний парк "Софіївка" Національної Академії наук, видатне творіння кінця 18 - початку 19 століття, поема із каменю, води, рослин, архітектурних споруд.

 А дійсно потрудилися! За плечима у кожного додався багаж знань, та й весною не сиділи склавши руки. Школярі допомагали СФГ "Каміла" впоратися з картоплею. Восени допомагали збирати врожай, а весною -готували посадковий матеріал. За це директор СФГ "Каміла" Іван Іванович Буць надав матеріальну допомогу в організації екскурсії. Учні 6-10 класів разом з класними керівниками Сергїсм Васильовичем Кононенком, Валентиною Григорівною Ічанською. Оленою Володимирівною Шевченко, Валентиною Миколаївкою Даценко відвідали Софіївку 15 червня.

Автобус вирушив від Рудківсько» школи рано-вранці. За вікном змінювалися краєвиди, піднімалося сонце, діти з цікавістю роздивлялися навкруги, спостерігали за дорожніми знаками - а скільки ще кілометрів до Умані? Кожен з нетерпінням чекав зустрічі з "вічним пам'ятником любові", тзк називають Софіївку. І ось ця зустріч відбулася. Екскурсоводи зустріли нас біля входу, а далі, розділившись на групи, ми пішли по парку.

Кожен куточок парку пов'язаний з легендами та романтичними історіями про сімейне життя Потоцьких, засновників парку. Станіслав Потоцький заснував Софіївку, як подарунок коханій дружині, красуні - гречанці Софії Вітт-Потоцькій.

Уманські умільці створили у долині річки Кам'янки свою малу Елладу, батьківщину красуні-дружини Потоцького. З якого б боку не дивився на цей парк, він скрізь прекрасний.
Безліч квітів, дерев, архітектурних споруд, тихе журчання річки Кам'янки.
А далі перед нами відкривається видовище, яке захоплює подих. 3 15-метрової висоти скидає свої води водоспад, дивує око Венеціанський міст, з грізним шипінням виривається із чавунної пащі фонтана Змія потужний стовп води, досягаючи 12-16 -метрової висоти. Особливою прикрасою є Рожевий павільйон, побудований у стилі Відродження на острові Анти-Цирцея. Куди не кинь оком - всюди краса, яку створили руки людини і природа. Хоча вже було далеко за полудень, але залишати цей дивовижний живописний куточок не хотілося.

Надовго запам'ятається підземна екскурсія на човні з Верхнього ставу до Ахеронтійського озера, від якої майже в кожного захоплювало подих, коли промінці сонця вже не пробиваються у підземну переправу.

Так багато чудових куточків, але час вирушати додому, бо дорога далека. Наостанок завітали до Долини Троянд, де  зібрана величезна кількість сортів троянд. Чудовий аромат та І різноманіття кольорів зачаровують кожного, хто побуває тут.

І ось автобус рушив додому. Кожен везе сувеніри, І подарунки на згадку про живописний куточок України, "вічний пам'ятник любові". Ця цікава подорож ще довго буде у  пам'яті учнів.

Хочеться ще раз подякувати спонсору І. І. Буцю за надання грошової допомоги на проведення екскурсії.




Це знаменитий фонтан 'Змія'. Вода надходить до фонтану по мірри підземному
водоповоду, викладеному з гранітного тесаного каменю вздовж дороги,
 яка веде від академії та оранжереї до павільйону Флори.







Ласкаво просимо до офіційного сайту СОФІЇВКИ - Національного дендрологічного парку України, без перебільшення одного з найкращих місць, створеного людськими руками.

ОЛЕНА ШЕВЧЕНКО.
вчителька Рудківської ЗОШ І-ІІІ ст.



Схожі матеріали:
👁 1469
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 1

0
1 Сергей   (14.02.2011)
Круто вам))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ