Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.08.2010

У Пирятині затримали терористів, які готували вибухи в Києві



У Пирятині затримали терористів, які готували вибухи в Києві

Затримані шантажували органи влади, вимагаючи $600 тисяч

8 серпня,  у сусідньому районі на Пирятинщині СБУ затримала  членів організованого злочинного угруповання, які, погрожуючи серією вибухів у столиці, вимагали гроші у державних органів.

У ніч з 7 на 8 серпня невідомий громадянин кілька разів телефонував на номери оперативних чергових СБУ
, вимагаючи виплатити йому та його спільникам $600 тисяч.
Зловмисник погрожував найближчим часом підірвати саморобні вибухові пристрої у різних районах столиці на підтвердження рішучості своїх злочинних намірів.

В Службі безпеки України було створено оперативно-слідчу групу, яка у короткі терміни встановила особу громадянина, котрий анонімно телефонував правоохоронцям, та особи усіх інших членів злочинного угруповання. У ході спеціальної операції із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" СБУ на трасі Київ-Харків поблизу Пирятина в момент передачі обумовленої грошової суми був затриманий один з вимагачів – студент-хімік коледжу, 1993 року народження.

Водночас у самому Пирятині затримали інших учасників цього угруповання. Усі вони непрацюючі місцеві мешканці 1981-го, -86-го та -89-го років народження.
Встановлено, що схему виготовлення вибухових пристроїв зловмисники легко знайшли в Інтернеті. Під час обшуків у помешканнях молодиків вилучили складові елементи для виготовлення вибухових пристроїв, а також 100 кг сірчаної кислоти у каністрах, інші хімічні речовини, спеціально придбані ними за рекомендаціями веб-сайтів.

У членів угруповання також вилучено саморобні вибухові пристрої, які вони планували застосувати у разі відмови виплатити їм гроші в Києві. Виявлено речовину, тротиловий еквівалент якої за висновками експертів складає близько 4 кг, які призначалася для виготовлення вибухових пристроїв. Саморобні вибухові пристрої та інші вилучені хімічні речовини направлені на експертизу.

Вирішується питання про порушення органами міліції за матеріалами СБУ кримінальної справи за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, а також вимагання. Тривають слідчі дії за участю усіх затриманих.

Нагадаємо, 28 липня близько 16:40 в Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату  прогримів вибух.
За словами служителів храму, вибухнув згорток, що лежав біля дверей до храму. В результаті вибуху постраждали дев'ять чоловік. Пізніше в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повідомив, що правоохоронці затримали кілька людей, підозрюваних в організації вибуху. Могильов не виключив, що вибух міг бути організований за релігійними мотивами.
Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що один з підозрюваних зізнався в злочині.

Схожі матеріали:
👁 1394
Категорія: Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ