Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.08.2010

Які перспективи розвитку Гребінчиного краю?



Які перспективи розвитку Гребінчиного краю?

З головою Гребінківської районної ради Валерієм Миколайовичем Зінченком ми спілкуємося напередодні Дня Незалежності України. Тож сьогодні ВАЛЕРІЙ ЗІНЧЕНКО розмірковує про своє бачення перспектив розвитку Гребінківського району у наступні роки.

- Якщо дивитися на перспективу, то найважливіше питання: як наша територіальна громада буде конкурувати з іншими громадами, чи буде конкурентоспроможною. Це питання включає в себе, по-перше, забезпечення жителів району робочими місцями і залучення інвестицій, по-друге, забезпечення бюджетних надходжень, по-третє, завершення ще не до кінця виконанихдовгострокових програм.

Я вірю, що кризові явища пройдуть, і всі інвестиційні проекти, такі як будівництво підприємства з виготовлення корму для домашніх тварин "Марс", почнуть діяти. А це інвестиції і робочі місця. Особливо в районі звертають увагу на дотримання екологічного законодавства при залученні інвестицій, бо від цього залежить здоров'я наших людей.

У наступні роки продовжуватиметься виконання Програми газифікації району. За останні три роки газифіковані 7 населених пунктів району, залишилися без газу 6 сіл у трьох сільських радах. Газифікувати їх -основне наше завдання. Вже наступного року починаємо газифікацію Сербикіеки, Грушківки, Саївки.

Останнім часом на передній план виходить проблема питної води. Тож у наступні роки маємо акумулювати всі зуСилля району на виконання Програми "Питна вода". Будівництво водогонів, нових свердловин -пріоритетне завдання для районної влади. Планується будівництво водогонів у Гребінці, Ульяновці, Мар'янівці. Пробили три свердловини: у Тополевому, Олександрівці, Кулажинцях. Роботи продовжаться, адже чиста питна вода, що відповідає усім санітарним нормам, - наше багатство, запорука здоров'я наших людей.

Одна з важливих сьогодні - проблема ремонту доріг місцевого значення. Не секрет, що наші місцеві автодори "сидять на голодному пайку". І все знову впирається у нестачу коштів на ремонт, і якщо головні дороги ремонтують та реконструюють у зв'язку з Євро-2012, то для нас коштів не вистачає. Та все ж, думаю, що цю проблему потрібно вирішувати на державному рівні, як і проблему формування місцевих бюджетів. Для підтримки життєдіяльності місцевих територіальних громад формування бюджетів має йти знизу доверху. Будуть у місцевих громад кошти, будуть і дороги, і газ, і вода.

Особливим для нашого району буде 2012 рік, адже це рік, коли відзначатимемо 200-річчя з дня народження відомого письменника, байкаря, нашого земляка, людини, що дала назву нашому місту і всьому району, Євгена Павловича Гребінки. Щоб гідно зустріти цю дату, нам потрібно акумулювати усі наявні в районі ресурси. Адже роботи багато. Має бути уже в 2011 році розроблений чіткий план проведення святкування, визначені виконавці. Планується закінчити реконструкцію районного будинку культури, розширити експозицію, присвячену Є. П. Гребінці, у краєзнавчому районному музеї, впорядкувати могилу поета-земляка у Мар'янівці, на місці будинку письменника розбити парк та побудувати каплицю, відремонтувати Мар'янівський сільський будинок культури і оновити в ньому музейну експозицію, відремонтувати дороги. Звичайно, для цього потрібні кошти, і не малі.

2 вересня сесія Полтавської обласної ради має виділити перші кошти з 300 тис. грн., передбачених на 2 етап реконструкції районного будинку культури. Також у вересні повинні в район надійти кошти з фонду сприяння місцевому самоврядуванню при Кабінеті Міністрів на будівництво каплички. А обласний екологічний фонд для розбиття паркової зони виділяє 295 тис. грн. 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки -це унікальний шанс для розбудови нашого краю, а також можливість заявити про себе і у сфері культури та туризму.

Ми ведемо розмову за два місяці до місцевих виборів. Для мене, як голови районної ради, важливо, щоб виборча кампанія пройшла чесно, на основі законодавства, без тиску і використання адмінресурсу. Впевнений, що люди самі визначаться з кандидатами на посади місцевого самоврядування на рівні області, району, міста і кожного села.

Зі свого боку я намагався робити все можливе на своїй посаді, щоб районна рада була авторитетною і стояла у витоків вирішення найважливіших проблем життя народу. Я, як представник Соціалістичної партії у місцевій владі, сподіваюсь на підтримку людей, вдячний всім, хто зі мною працював, всім депутатам районної ради за підтримку і розуміння, адже ми добилися головного - не допустили у районній раді політичних протистоянь, а займалися вирішенням життєво важливих для людей питань.

Я сам ціную людей не за партійний квиток, а за професіоналізм і самовіддачу на робочому місці. Сподіваюсь, що й наші люди будуть звертати більше уваги не на назву партії, а на людей, що є у списку, на те, що ці люди можуть зробити для нашої області, району, міста, села.

Користуючись нагодою, щиро вітаю всіх гребінківців з святом - Днем Незалежності України.
Добра, благополуччя вам і вашим родинам, віри в краще майбутнє, процвітання нашому Гребінчиному краю.

Розмову вела Наталія ЛАКУША


Схожі матеріали:
👁 1176
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ