Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.04.2011

На дорогах Полтавщини все «мінорно»



На дорогах Полтавщини все «мінорно»

Полтавщина однією з перших в Україні почала ремонт дорожнього покриття в поточному році. Уже відремонтовано 1306 кілометрів траси. Утім, безпроблемних автошляхів немає в жодному районі області.

Через погодні умови дороги значно деформовані. Крім того, чималу шкоду автошляхам наносять великовагові вантажівки.

— На відміну від України, в європейських країнах, а віднедавна і в Росії та Білорусі існує практика введення на державному рівні обмежень руху у весняний період і під час літньої спеки, що сприяє збереженню доріг, скороченню витрат на їхній ремонт, зменшує кількість ДТП. На жаль, у нас такі дії є незаконними, — зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Олександр Гриценко.

Щоб хоч якось вберегти покриття від руйнування, дорожники встановлюють спеціальні знаки, які обмежують загальну масу транспортних засобів, що можуть їхати тією чи іншою трасою. Але контроль за цим недостатній. У результаті у Гребінківському, наприклад, районі повністю зруйновані 5 кілометри автошляхів.

— Служба автомобільних доріг просить утриматися до 11 квітня від використання на автошляхах транспортних засобів із навантаженням понад 7 тонн, — звертається з проханням до місцевих перевізників Олександр Гриценко.

Окрім стану дорожнього покриття, турбує працівників служби й те, що місцеві жителі вивозять і викидають сміття та інший непотріб біля автомагістралей, утворюючи тим самим величезні сміттєзвалища. От тільки тут без, як-то кажуть, політичної волі держадміністрацій, санстанції не впоратися.

— Ми піймали порушника, коли він викидав мішок сміття, склали акт. Я із тим актом пройшов усі інстанції — ніде він не потрібен, — із сумом констатує керівник дорожньої служби.

Утім, така «мінорність» щодо ситуації на дорогах та біля них не влаштовує керівництво області.

— Я їхав на Дніпропетровськ. До Царичанки з труднощами дістався, після — як інший світ: маса народу на узбіччі, все вичищають, дерева білять, вирубують лозняк. Коли в нас таке буде? Ви хоч трасу Київ — Харків приведіть у порядок, — дорікнув голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.

Дорожники пообіцяли взяти зауваження до відома й виправитися найближчим часом. Допомогти їм у традиційному весняному прибиранні можуть люди, які стоять на обліку в центрі зайнятості й залучаються до громадських робіт. На сьогодні таких уже працює зі службою 50 чоловік. Минулого року на роботи виходило близько 600 на день, тож на подібну кількість розраховують дорожники й цьогоріч.

До речі, на ямковий ремонт полтавських доріг у 2011 році піде 1,4 мільйона гривень.

Довідка:
у Полтавській області налічується 8 875 кілометрів доріг, із них 893 кілометри — траси державного значення, 7985 кілометрів — місцевого. На дорогах розташовано 570 мостових споруд, 116 залізничних переїздів тощо.

В Гребінківському районі всього 208,5 км доріг, в тому числі із твердим покриттям 197.6 км. В процентному відношенні твердого покриття становить 94,7% від загальності всіх доріг району. Густота мережі автомобільних доріг з твердим покриттям в розрахунку на 100 км² становить 30,1 км.

Забезпеченість доріг з твердим покриттям на 100 км² становить 32,9%. За типами покриття автодороги району розподіляються на цементобетонні, асфальтобетонні, чорне шосе, біле шосе, бруківка, оброблені чорними в'яжучими матеріалами, грунтові. Більша частина доріг Гребінківщини — асфальтобетонні та чорне шосе.

 Полтавщина

Схожі матеріали:
👁 2299
Категорія: Полтавщина
Теги: дорожнє покриття., Полтавщина, дорога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ