Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.06.2011

Найстаріший житель Гребінківського району зустрів сторічний ювілей (відео)



Найстаріший житель Гребінківського району зустрів сторічний ювілей (відео)

Найстаріший житель Гребінківського району Іван Горкун 20 червня зустрів сторічний ювілей.

Ветеран війни і праці приймав поздоровлення від керівників міста, району, ветеранських організацій, колишніх колег, однопартійців.

 Йому вручено вітальні адреси та грошову допомогу від Президента України, губернатора Полтавщини. Побажали ювіляру ще триматися і довго жити голови РДА, РР, міської ради Анатолій Вихор, Валерій Зінченко, Федір Мілевський.

Працівники районного територіально центру , які опікуються самотнім довгожителем, нещодавно впорядкували його помешкання, що розташоване в центрі міста, А в день святковий , урочистий підготували Івану Сергійовичу пісенний сувенір - заспівали його улюблені пісні.

Усміхнений , задоволений ювіляр їм підспівував, а потім коротко розповів присутнім про своє життя, а особливо про незабутнє воєнне лихоліття.
Іван Сергійович Горкун народився 20 червня 1911 року в селі Піски, Лубенського району Полтавської області, з селянській сім'ї. Важке було його дитинство. Перша світова війна, пригноблення поміщиків, громадянська іійна та іноземна інтервенція навіки залишились в його пам'яті. Завдяки Радянській владі Іван Сергійович у 1926 році закінчив 7 класів школи і пішов працювати.

Та з раннього дитинства він хотів стати кавалеристом.

В 1933 році його призвали до лав Червоної армії. Служив в 25-ому стрілецькому полку курсантом, командиром відділення. В 1936 році отримав наказ про закінчення строку служби і звільнення в запас.
Та дитяча мрія не давала спокою, і він пише рапорт з проханням залишити його на позастрокову службу. Прохання було задоволене.

Служив в 60-му стрілецькому полку, у 1615-му стрілецькому полку командиром стрілецького взводу, і в 1940-му році направлений в Тамбовське Кавалерійське училище на посаду старшини. Учасник боойових дій в роки Великої Вітчизняної війни.

З 1944 до 1945-го р. - старшина 11 -го запасного кавалерійського полку. Демобілізувався із Збройних Сил в листопаді 1956 року.

В 1949 році Іван Сергійович став членом Комуністичної партії Радянського Союзу. Після війни працював кондуктором на залізниці, головою райкому ДТСААФ, охоронником Гребінківського відділення Держбанку.

Після розвалу Радянського Союзу і заборони Компартії України Іван Сергійович Горкун одним з перших включився в роботу по відновленню Гребінківської районної партійної організації.
" Я тепер полковник запасу" - хвалився він присутнім. В мирний час Іван Горкун працював в правоохоронних органах, охоронцем в банківській установі. Хоч останнім часом тяжко пересуватись, але Іван Сергійович ще тримається , має добру пам'ять, із задовленням дивиться телевізор, особливо серіал про Мухтара.

Поділився він секретами довголіття, серед яких головні фактори - здоровий спосіб життя та спокійний життєрадісний характер.

Він пережив дружину, трьох своїх дітей, але  з допомогою терцентру, сусідів , що всіляко допомагають ще бадьориться і мріє на власні очі побачити майбутній день.




Автор: Ніна Третяк, відео Сергія Новіка,
РТС "Гребінка"



Схожі матеріали:
👁 1590
Категорія: Новини Гребінки
Теги: довголіття, житель, настаріший. сторічний ювілей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ