Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.08.2011

Яка ціна першого класу?



Яка ціна першого класу?

До 1 вересня більше двох тижнів, а батьки вже думають про те, як зібрати своїх дітей до школи, що купити і де взяти гроші на все це. Не секрет, що кожен з батьків намагається зробити все, щоб його дитина виглядала не гірше за інших, а для цього треба прикласти чимало зусиль, старань та коштів.

.Усім відомо, що ціни в різних магазинах можуть значно відрізнятися. Потрібно встигнути придбати все: взуття та форму, підручники і зошити, канцтовари та, звичайно ж, новий портфель. Економити на цих речах не хочеться нікому, адже дитина — найдорожче, що у нас є.

Зібрати дитину в похід за знаннями з року в рік стає все дорожче. Ціни на підручники, атласи, карти і всілякі посібники зростають, однак попит на цю продукцію менший не став. Для багатьох не надто заможних українців з кожним роком все важче стає «зібрати дітей у школу», тобто, купити все необхідне для школярів.

Закупівлею підручників, олівців та зошитів справа не обмежується. Щоб спорядити своє чадо до школи, доведеться витратити значну суму на одяг та ранець. Тож ми спробуємо підрахувати, скільки потрібно на все це витратити грошей.

Найголовнішою покупкою першокласнику стане портфель. Саме з цієї важливої речі і варто починати всі покупки до школи. Пам’ятайте, економити ви можете на чому завгодно, тільки не на цьому! На що потрібно звернути увагу при такій покупці? Ранець має мати тверду спинку з ортопедичними елементами. Вони дозволяють стежити за правильним положенням спини, при цьому не викривляють хребет, а в жарку погоду спина у дитини не пітніє.

Ранець повинен мати стійке дно, щоб він не падав біля парти. Тепер давайте заглянемо всередину портфеля. Одна з необхідних речей — місткий пенал. Пенали бувають круглі, прямокутні, пенали-сумочки, у формі іграшок. Є пенали наповнені і без наповнення. Пенали з наповненням всередині мають повний шкільний набір: ручку, 2–3 олівці, фломастери, лінійку, гумку і невеликий блокнотик. Такі пенали коштують дорожче (від 45 гривень). Утім, заповнити пенал необхідним інвентарем можна самостійно — вийде дешевше (порожні пенали коштують від 10 до 25 гривень).

Взагалі вибір шкільного приладдя величезний. Ось, наприклад, кольорові олівці (від 7 до 42 гривень), фарби для малювання (акварель 14 кольорів + пензлик — 6–23 гривень), фломастери (від 7 до 35 гривень), зошити прості, глянцеві, з картинками на обкладинках, причому, на будь-який смак (найдешевші — 75 копійок), кольоровий папір (від 2,5 гривень), кольоровий картон (близько 10 гривень), ручки і олівці (від 1–6 гривень). Щоденники: від скромних, в м’яких обкладинках, за 4 гривні, до барвистих, у твердих обкладинках, за 25 грн. Ще знадобляться прості олівці (мінімум 1,75 гривні) та лінійки (пластикові, металеві, дерев’яні від 1 до 5 гривень) і ще багато іншого.

Остерігайтеся неякісних канцтоварів китайського виробництва. Яскрава ручка, куплена на розкладці, може містити шкідливі для здоров’я барвники. Це ж стосується пеналів та іншої канцелярії, яка дуже привабливо «блищить». Краще купувати вітчизняні дерев’яні лінійки, які є абсолютно безпечними і дешевшими, ніж пластмасові.

Загалом є з чого вибрати і на чому зекономити. Отже, батькам учнів молодших класів «шкільний кошик» потягне мінімум на 300 грн. Це за умови, якщо у вашої дитини будуть найдешевші приладдя в ранці.

При виборі форми краще підібрати для дитини одразу кілька предметів шкільного одягу. Кращий варіант для хлопчика-першокласника — мати в гардеробі піджак, жилет, 3–4 сорочки, не менше 2-х пар штанів, пару краваток або метелика. Речі на хлопчаків теж нині недешеві. На «двійці» (піджак та брюки) висить цінник — 300 гривень. Сорочки на хлопчиків — від 80 гривень.

Дівчаткам теж належить одягнутися у діловий костюм, спідничний або брючний. Блузка з довгим рукавом на дівчинку 7–8 років коштує в середньому 130 гривень. Сарафани — в межах 200–250. Спідниця обійдеться від 99 гривень до 180, залежно від фасону і тканини. Загалом одяг для дівчинки коштуватиме мінімум 430 грн. Взуття для школяра повинно бути зручним, якісним та з натуральних матеріалів. Не варто економити на ньому, щоб ваша дитина не відчувала дискомфорту при ходьбі та бігу. Головна вимога до змінного взуття — підошва, яка не буде ковзати по підлозі. А туфлі на хлопчика та дівчинку на кобеляцькому ринку коштують в середньому від 200 гривень. Хоча шкіряних знайти так і не вдалося.

Для занять фізкультурою варто придбати спортивний костюм і спортивне взуття, яке повинно бути м’яким, без величезних підошов і довжелезних шнурків. За спортивну форму продавці на базарі запросили 160 гривень, кросівки — від 120.

Тож радимо брати з собою на ринок чималеньку суму. Адже перший клас цього року обійдеться для батьків дорого.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Схожі матеріали:
👁 1181
Категорія: Полтавщина
Теги: портфель, шкільне приладдя, пенал, перший клас




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ