Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.09.2011

Вдалий сезон спортсменів Гребінківщини



Вдалий сезон спортсменів Гребінківщини

Насиченим цікавими подіями виявився цьогорічний сезон для фізкультурників, спортсменів та любителів спорту Гребінківщини. Спортсмени нашого району брали участь в різноманітних змаганнях - від районних до змагань міжнародного рівня.

Вперше за багато останніх років в районі проходили змагання з зимових видів спорту. Любителі хокею мали нагоду спостерігати за грою хокейих команд. На відновленому льодовому майданчику м. Гребінки наша команда провела одинадцять зустрічей, (хоч більшість цих матчів команда програла, але набула дорогоцінного досвіду, що дало змогу успішно виступити у поновленому чемпіонаті області.

В фінальних іграх , що проходили на нашому спорткомплексі, наша команда посіла почесне третє місце, що безумовно є успіхом, зважаючи на велику перерву у виступах команди. Велику бажану радість отримали гребінківці й від ковзанки, яка працювала цієї зими. Сотні дорослих і дітей протягом зими зміцнювали своє здоров'я довгими зимовими вечорами.

Практично цілий рік можуть спостерігати за улюбленою грою любителі футболу. Цьому сприяє започаткований два роки назад зимовий чемпіонат району.

В цому році в ньому брали участь двадцять команд з нашого та сусідніх районів. В літньому чемпіонаті району, який підходить до завершення, практично вже відоме ім'я переможця. Ним стала "Катюша" з Тополевого.За призові місця ведуть боротьбу команди "Дружба" с. Короваї та "Ветеран" м.Гребінки.

Добре висгупають наші футболістки в змаганнях обласного, всеукраїнського та навіть міжнародного рівня. Жіночі команди різного віку вже давно перемагають в змаганнях обласних турнірів.

В цьому році футболістки команда "Надія" з успіхом грали в турнірах, що проходили під егідою комітету жіночого футзалу України, запрошувались на міжнародний турнір в Словаччину, де посіли сьоме місце, Донецьк, де проходив турнір, присвячений дню міста - З місце.

А наші гравці 1996-1997 та 1998-99 років народження стали чемпіонами України.
Це незаперечний успіх наших дівчат та їх тренера Володимира Жили, який виховав вже кількох гравців, що виступають в командах вищої ліги України та Росії.

А тренер ДЮСШ, майстер спорту Тетяна Узол в складі збірної команди України захищала ворота на чемпіонаті Європи, що проходив цього літа в Москві.

Успішно виступає і наша основна футбольна команда "Локомотив" в чемпіонаті області серед команд І ліги. (Тренер Симоненко Сергій). Наші футболісти зараз знаходяться на другій позиції в турнірній таблиці і, віриться, що вони докладуть усіх зусиль, щоб посісти місце не нижче призового.

Вдалим можна назвати цей спортивний сезон і для наших легкоатлетів. Успішними можна вважати їх виступи в обласній спартакіаді школярів, де вони посіли II місце серед команд районів та перше місце з легкоатлетичного чотириборства.

Кращими в цьому виці спорту в нас є Шарий Денис, Рябокінь Ірина, Величко Ярослав, Швидченко Володимир, Бондар Вадим, Рубан Настя, які неодноразово перемагали в обласних змаганнях та брали участь у Всеукраїнських змаганнях легкоатлетів, де виборювали призові місця. І за це їм та їх тренерам В. П. Чернявському, Ю.А.Тарасюку, О. Ю.Тарасюк велика вдячність.

Поступово повертають собі втрачені колись чільні позиції наші гандболісти.

В обласній спартакіаді школярів команд а дівчат- вихованки тренера-викладача Т.С. Узол, посіла третє місце. Тренується і продовжує виступи і команда дорослих гандболістів. Вони були учасниками кількох турнірів в різних містахУкраїни, а також були призерами в турнірі пам"яті нашого колишнього тренера О. К. Метельського, який започатковано в цьому році в нашому місті.

Результатом успішних виступів наших школярів в названих видах спорту стала перемога в загальному підсумку в обласній спартакіаді школярів цього року серед районів області .І цим успіхом ми зобов'язані, в першу чергу, тренерам дитячо-юнацької школи, учням та вчителям шкіл міста деяких сіл.

Чудова спортивна база нашого міста дає змогу практично круглий рік займатись спортом, з користю ддля здоров'я проводити своє дозвілля.

Протягом року проходить районна спартакіада школярів з дев'яти видів спорту серед міських та п'яти - серед сільських шкіл.

Серед міських шкіл перемогли спортсмени ЗОШ №4, гімназії та ЗОШ №2 (Вчителі фізичного виховання В.М.Кравченко, В.Г.Солодкий , В.І.Могила, Н.В.Кузьменко, З.В.Куцевол).

Серед сільських шкіл перші місця вибороли Короваївська, Тарасівська та Кулажинська загальноосвітні школи (Вчителі В.О.Кіприк, Т. М. Пісна, О. М. Марченко).
Звичайно, найбільше спортивних заходів на спорткомплексі проходить з участю школярівта дітей, але й дорослим та ветеранам спорту не закрита дорога до цієї споруди. Різноманітні турніри, як то чемпіонати району, змагання з нагоди свят, збирають спортсменів різного віку та видів спорту.

Тому в такі дні на спорткомплексі не пустують майданчики з баскетболу, волейболу, тенісу, гандболу, міні-футболу.

Вулицями міста вже три роки поспіль проходить спортивне свято "Олімпійський день бігу" якому поряд беруть участь школярі, вчителі та батьки міських та сільських шкіл.

Тож в переддень Дня фізичної культури спорту хочу привітати всіх, хто не уявляє свого життя без руху, активного від починку, ветеранів спорту і просто вболівальників з цим святом Бажаю всім міцного здоров'я, успіхів в навчанні і праці.спортивного довголіття і нових спортивних досягнень.

Запрошую всіх любителів спорту стати учасниками та болільниками змагань, які проходитимуть в суботу на спорткомплексі десятої години ранку з нагоди цього свята.


Ю.П.КОПИЛОВ,
начальник відділу справах сім'ї, молоді і спорту РД


Схожі матеріали:
👁 2706
Категорія: Спорт
Теги: гандбол, Змагання, теніс, Спорт, волейбол, ФУТБОЛ, Надія, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ