Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.10.2011

На автомобілях, які власники віддавали у ремонт, працівник СТО гастролював і до Гребінки



На автомобілях, які власники віддавали у ремонт, працівник СТО гастролював і до Гребінки

Сьогодні важко віднайти автомобіліста, який би жодного разу не користувався послугами станцій технічного обслуговування. Залишаючи там своє авто, власники вірять і сподіваються на те, що його ремонтують. Однак, як показав нещодавній випадок у Київському районі Полтави, так буває не завжди.

Полтавець, Андрій Атаманюк, нещодавно звернувся до свого знайомого, який працював на одній із СТО в мікрорайоні Юрівка, з проханням пофарбувати кілька деталей кузова «Хонди Сівік». Молодик погодився «допомогти» і повідомив, що для цього йому потрібно всього лише декілька годин.

 «Умови та оплата мене влаштовували, - говорить Андрій, - і ми домовились про зустріч. Коли я приїхав, то товариш чекав мене поряд із СТО. Адже місце для фарбування, за його словами, повинно було звільнитись трохи пізніше. Щоб він зміг заїхати у гараж, я віддав йому ключі та пішов у своїх справах».

Зателефонувавши автомайстрові у домовлений час, власник «Хонди» дізнався від нього, що авто ще не пофарбоване. Для завершення роботи маляр попросив ще декілька годин. У визначений обома сторонами термін власник автомобіля знову зателефонував. Однак товариш спочатку не брав слухавку, а потім взагалі вимкнув телефон. Підозрюючи щось неладне, Андрій поїхав на СТО. Там чоловікові повідомили, що його знайомий у них уже декілька тижнів як не працює і «Хонду Сівік» тут ніхто не бачив. Зрозумівши серйозність ситуації, власник транспортного засобу негайно зателефонував правоохоронцям.

Працівники Київського райвідділу міліції міста Полтави, куди надійшла заява про викрадення автомобіля, одразу взялись за пошуки.

 «Знаючи ім’я та прізвище чоловіка, який незаконно заволодів автомобілем «Хонда Сівік», ми встановили адресу його проживання, а також коло рідних, близьких та знайомих, де він може перебувати, - говорить заступник начальника Київського РВ майор міліції, В’ячеслав Драчевский. – Однак, у жодному із цих місць його не було».

Орієнтування на розшук автомобіля та підозрюваного негайно було доведене до всіх нарядів ДАІ, патрульно-постової служби, дільничних інспекторів тощо. Працівниками карного розшуку тривалий час проводилася копітка робота щодо встановлення місця перебування зловмисника, яка згодом дала позитивний результат.

Через десять днів молодик, під покровом ночі, з’явився за однією із адрес, де його вже чекали працівники міліції. Саме тут підозрюваного й затримали. Свою причетність до зникнення автомобіля він не заперечував. Однак і чути не хотів про те, що скоїв крадіжку. Міліціонерів чоловік переконував, що «Хонду» він узяв лише покататись і пізніше хотів повернути її власникові.

 У ході перевірки міліціонери з’ясували, що «покататись» на автівці товариша затриманий встиг удосталь. Миргород, Лубни, Пирятин, Хорол, Гребінка і майже дві тисячі кілометрів – це далеко не вся «географія» його поїздок територією Полтавської області. Саме біля одного із цих міст (Лубен), злодій і залишив автомобіль клієнта.

 Проте, у ході розслідування справи, слідчий також встановив, що це не єдиний автомобіль, на якому, під час роботи на СТО, зловмисник встиг покататись. Ще близько місяця тому підозрюваний отримав для фарбування автомобіль «Kіа Сід». Та замість належного виконання своїх зобов’язань, молодик наїздив на ньому більше тисячі кілометрів. А коли пошкодив – залишив на одній із вулиць Полтави. Неодноразові поїздки у різні міста області, під час яких він витрачав чималі кошти на пальне та харчування, також виявились зовсім не «безцільними», як стверджував затриманий.

При співпраці із правоохоронцями міста Миргород, вдалося виявити докази того, що під час однієї з поїздок підозрюваний здійснив крадіжку із квартири місцевої мешканки. Тоді із помешкання жінки злодій забрав гроші та золоті вироби на загальну суму більше восьми тисяч гривень. У зв’язку із даною обставиною, працівниками Київського райвідділу міліції зараз проводиться ретельна перевірки щодо можливої причетності викрадача автомобілів до скоєння інших злочинів.

 Наразі відносно «гастролера» вже порушені кримінальні справи за частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За скоєні злочини йому загрожує до восьми років позбавлення волі.
 Під час спілкування із працівниками міліції чоловік навіть не намагався хоч якось виправдати свої вчинки або розкаятись. Натомість він стверджує, що «катання» на автомобілях - це звичайна справа для багатьох майстрів, які працюють на невеликих полтавських СТО.

 Достовірність цих слів важко перевірити. Однак, власникам автівок слід буди обачливими і користуватись, по-можливості, послугами серйозних СТО з гарною репутацією, а також частіше перевіряти наявність своїх автомобілів на станціях технічного обслуговування, де здійснюється їх ремонт.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника
Київського РВ ПМУ УМВС України
в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 2592
Категорія: Полтавщина
Теги: злочин, Гребінка, ремонт, Крадіжка, автомобіль, працівник, сто




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ