Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.11.2011

Про стан виробничого травматизму у Гребінківському районі



Про стан виробничого травматизму у Гребінківському районі

За 10 місяців 2011 року у Гребінківському районі сталося 4 нещасних випадки, в яких постраждали 5 чоловік, в тому числі -1 загинув.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли підприємства району спрацювали взагалі без жодної травми, відмічається різкий ріст виробничого травматизму. Травмувалися працівники лише двох підприємств: СФГ "Каміла" та локомотивного депо Гребінка.

Обставини та причини травмувань наступні: обидва нещасних випадки, що сталися в червні та липні цього року у СФГ "Каміла", в яких було травмовано 3 чоловіки, один з яких помер від отриманих травм, сталися внаслідок розбійних нападів на охоронців підприємства.

В ході розслідування не було встановлено порушень посадових осіб підприємства, що призвели до травмувань та загибелі працівників. Причина нещасних випадків - протиправні дії інших осіб.

В той же час перший випадок з працівницею локомотивного депо Гребінка стався в лютому місяці під час прибирання вагона електропоїзда по причині особистої необережності.

Слід відзначити, що подібний нещасний випадок уже мав місце на підприємстві у 2008 році з працівницею посадочної бригади. Відповідно можна зробити висновок, що виконання робіт поза межами підприємства на станції в зимовий період є фактором ризику для працівників локомотивного депо.

Взагалі враховуючите, що більшість працюючих у Гребінці пов'язані з підприємствами залізничного вузла і періодично їм доводиться виконувати подібну роботу, то можливість отримати травму під час такої, здавалося б, безпечної роботи залишається постійною.

Другий випадок стався в липні внаслідок бійки між працівниками депо, хоча причина травмування - протиправні дії інших осіб, в даному випадку слід говорити про недостатню виробничу дисципліну працівників, які вирішили виробничі питання вирішити за допомогою фізичної сили.

Виходячи з причин травмувань працівників, першочерговим завданням для запобігання подібним випадкам травмування на виробництві є постійний контроль з боку - посадових осіб, організовують виробничий процес, не лише за дотриманням працюючими вимог нормативних актів з охорони праці при виконанні робіт, поводженні з інструментами та обладнанням, утриманням машин, механізмів, виробничих будівель і споруд в справному стані, а й за трудовою дисципліною підлеглих.

Працівникам не слід забувати вимоги статті 14 Закону України "Про охорону праці":
   • "Працівник повинен дбати про власну безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт або під час перебування на території підприємства;
   • знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, обладнанням і іншими засобами виробництва.

Необхідно усвідомити, що лише за умови, коли роботодавець та найманий працівник свідомо в повному обсязі виконують свої обов'язки щодо створення безпечних та здорових умов, виконання посадових обов'язків, вимог нормативних актів з охорони праці - випадків травмування на виробництві можна уникнути.

Начальник відділення виконавчої дирекції
ФССНВ у Гребінківському
та Пирятинському районі
"Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1844
Категорія: Новини Гребінки
Теги: травма, виробництво, нещасний випадок, Необережність




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ