Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.11.2011

Запорука успіху - відповідальна праця



Запорука успіху - відповідальна праця

Сьогодні, 4 листопада працівники залізничного транспорту відзначають своє професійне свято. А у Гребінці залізничники є чи не у кожній родині, тому для кожного з нас це свято близьке і рідне.

Залізнична галузь, одна з найпотужніших в нашій економіці, розвивається навіть, а скоріше і наперекір усіляким кризам і негараздам. Південна залізниця, до якої й належать усі залізничні підприємства нашого вузла, завжди підтримувала нашу Гребінку - місто залізничників. І зараз ця співпраця лише активізується і збільшується.

У славній когорті, залізничних підприємств Гребінківська дистанція колії посідає чільне місце.

Колектив має хороші трудові традиції, і підтвердженням тому є численні відзнаки і Почесні грамоти, котрими був нагороджений колектив дистанції в різні роки.

Лише за останнє десятиліття їх отримали більше десяти, і підтвердженням тому є численні відзнаки і Почесні грамоти, котрими був нагороджений колектив дистанції в різні роки. Лише за останні роки їх отримали більше десяти, і кожна заслужена добросовістною працею і самовідданістю.

У 2004-ому, 2005-ому та 2007 роках, за підсумками міжгалузевих змагань серед споріднених колективів "Укрзалізниці" Гребінківська дистанція колії виборювала перше місце. Багато разів колектив здобував перемогу і у виробничих змаганнях серед колективів Південної залізниці.

За кожним з таких успіхів стоїть натхненна добросовістна праця кожного працівника на своєму робочому місці. Адже насамперед кожен усвідомлює ту велику відповідальність за спільну справу, за безпеку руху на залізниці.

Саме тому у колективі Гребінківської дистанції колії багато хто отримує і нагороди, і відзнаки за особистий внесок у розвиток залізничного транспорту, за сумлінну працю.

У 2008 році Указом Президента України був нагороджений головний інженер підприємства Сергій Михайлович Овчаренко медаллю "За працю і звитягу", а цього року шляховий майстер Сергій Васильович Сердюк був нагороджений срібним знаком "За вагомий внесок у розвиток Південної залізниці".

Також почесними нагородами були від значені працівники: Сергій Вікторович Спекторук, машиніст автомотриси отримав знак "Кращий за професією Південної залізниці", Іван Васильович Плис, бригадир колії минулого року був нагороджений нагрудним знаком "Відмінник колійного господарства".

У 2010 році засумлінну працю був нагороджений оператор дефектоскопного візка Олександр Геннадійович Бесчаснов знаком "Кращий працівник залізничного транспорту України".

Багато працівників за свою відповідальну працю були відзначені Подяками Генерального директора "Укрзалізниці", Міністерства транспорту Украіни, начальника Південної залізниці, Почесними грамотами та грошовими преміями.

Цілком закономірно, що колективу вдається отримувати такі високі досягнення у роботі, вдається перевиконувати планові показники. Історія створення Гребінківської дистанції колії невід'ємно позв'язана з прокладанням 110 років тому відліку колії Кононівка-Ромодан Московсько-Київсько-Воронезької залізниці.

Будівництво залізничної колії Полтава-Київ, яке продовжувалось більше 3 років, було здано в тимчасове користування в 1901 році. Будівництво велось з допомогою лопати, кирки, тачки та підводи.

В 1904 році для колійників була збудована перша казарма на від стані 500-600 метрів від вокзалу з правого боку по напрямку на Полтаву. Відділок колії в той час був від ст. Конотоп до ст. Ромодан з центром пост. Лубни. По ст. Гребінка проходило за добу 4-5 вантажних потягів з 20-25 вагонів вагою 320-400тонн. З Північного боку вокзалу було 4 колії широкої колії з рейками 22,5 фунта у погонному футі, з південного боку - 4 колії вузької колії.

З роками відділки продовжились, і дистанція колії стала невід'ємною частиною швидкісного руху Київ-Харків Південної магістралі. А станція Гребінка з часом перетворилася у вузлову. Зі станції Гребінка колії простилаються у чотирьох напрямках: Харків, Київ, Одеса, Москва.

Під опікою Гребінювських колійників сотні кілометрів колії. У кожній бригаді, у кожному відділку єті, хто роками залишається вірним своїй професії, гордиться нею, служить прикладом для інших.

Гребінківську дистанцію колії очолювали з початку 50-х років начальники дистанцій (інженери-майори) - Мовенко, Любимов, Линник, Виставной.

Тривалий час з 60-х років до початоку 80-х роківГребінювську дистанцію колії очолював начальник дистанції Щербина Олексій Григорович.

Добру пам'ять про себе залишив заслужений робітник транспорту України, "Почесний залізничник", колишній начальник - дистанції Денисенко Владисллав Антонович, який очолював дистанцію 23 роки. Під його керівництвом в умовах швидкого руху перевозень головні залізничні колії були в гарному та відмінному стані. Колектив, який очолював Денисенко В А, неодноразово був переможцем у Всесоюзному змаганні.

У 1997 році повністю поновився командний склад дистанції колії: начальником призначений Головченко А.М., головним інженером Овчаренко С. М., заступником начальника Верхольот М.І., зараз начальник Роменської дистанції колії.

У 2004 заступником начальника призначено Ющенка Олексія Івановича

Робота на випередження та додержання суворої виконавчої дисципліни, контроль та вимогливість . - це стиль керівництва начальника дистанції колії Головченка Анатолія Миколайовича. Він досвідчений, грамотний і відповід альний керівник, справжній фахівець своєї справи "Почесний залізничник" нагороажений іменним годинником від начальника Південної залізниці.

Анатолій Миколайович свою трудову діяльність в Гребінківській дистанції колії пройшов від монтера колії до начальника дистанції колії. В серпні 1972 року почав працювати монтером колії, потім у грудні 1972 року - бригадиром колії, в 1976 році - колійним майстром, з 1977 року по 1986 рік працював інженером-технологом, з 1986 року по 1992 рік - майстром по ремонту та реконструкції колії, з 1992 по 1997 рік - заступником начальника по капітальному ремонту колії. З червня 1997 року призначений начальником Гребінківської дистанції колії.

В даний час Гребінківська дистанція колії простяглася від Гребінки до ст. Яреськи 264 км і від Ромодана в сторону Кременчука до 220 км перегону Петрівка - Веселий Поділ.

Експлуатаційна довжина дистанції колії 181,2 км. Розгорнута довжина головних колій 262,8 км.

Досвід Гребінківської дистанції колії з організації роботи обхідників колій та штучних споруд рекомендовані для упровадження на усіх дистанціях колії Південної залізниці.

На новий 1997 рік в Гребінку прийшла електрифікація з Південно-Західної залізниці. В 1997році електрифікація дійшла до ст. Лубни, були замінені стрілочні переводи, поставлені нові з'єднувачі на коліях.

У 1998 році був електрифікований відділок Лубни-Ромодан і станція Ромодан.

Були оздоровлені капремонтом колії на ст.Ромодан. Електрифікація в 1999 році дійшла до ст. Миргород, де на День залізничника була відправлена перша електричка до ст. Київ.

В 2000 році був електрифікований відділок колії до ст.Гоголево, а 2001 був завершаючим роком з електрифікації Гребінківської дистанції колії і символічний ключ був переданий на 264 км сусідам - Полтавській дистанції колії.

Будь-який успіх потрібно виміряти нетільки положенням, яке зміг досягти, скільки тими перешкодами, які прийшлося переборювати щоб добитися успіху. У Гребінківської дистанції колії 1 класу таких перешкод було немало - і тим цінніша досягнута колективом перемога.

Після непростих робіт з електрифікації в 2002 році почалися роботи з підготовки до швидскісного руху поїздів. В стислі строки був виконаний великий об'єм колійних робіт.

На День залізничника в 2002 році був запущений перший в Україні швидкісний потяг Харків-Київ.

За підсумками 2004 та 2005 року Гребінківська дистанція колії стала переможцем у галузевому змаганні серед споріднених колективів "Укрзалізниці" та Південної залізниці. Випадковою цю перемогу ніяк не назвеш. З кожним роком, з кожним днем колектив дистанції наближався до високих результатів - покращував свої виробничі показники, виконував та перевиконував план.

З 22 серпня цього року дистанцію очолює Олександр Васильович Шкурко. За плечима Олександр Васильович уже має немалий досвід роботи на залізниці. У колективі колійників з 2002 року, тож він розуміє усю специфіку роботи підприємства і велику відповідальність за безпеку руху на залізниці, за яку вщповідають колійники.

Цього року, окрім звичних перевірок та ремонтних робіт, колектив Гребінківської дистанції колії разом з працівниками колійних машинних станцій виконали великий об'єм робіт, пов'язаних із модернізацією залізничного полотна. У березні цього року активізувалися роботи у цьому напрямку. Зокрема, по ГДК вкладено 21 комплект стрілочних переводів на залізобетонних брусах, виконано середній ремонт колії на відрізку 24,3 кілометри, при плайі 15,4 кілометри.

Середній ремонт стрілочних переводів, з використанням новітнього потужного підйомного крану типу ТL, при плані 7 штук, виконано 8. Виконуються також і планові показники комплексно-оздровчого ремонту колії. Працівники дистанції виконали і модернізацію 29,4 кілометрів колій.

Лише алюміно-термітним способом зварено 76 стиків на нових стрілочних переводах марки ДН-345, укладено 4 зрівнювальні прилади до цихстрілочних переводів. Середній ремонт стрілочних переводів, середній ремонтколії, комплексно - оздоровчі роботи виконали працівники дистанції, а заміну стрілочних переводів та модернізацію колії виконували наші колійники разом з працівниками колійних машинних станцій Південної залізниці, а саме з Люботина, Основи, Куп'янська, Полтави. І ці роботи тривають

— Комплекс проведених робіт з модернізації залізничного полотна дозволить значно покращити стан колії, - говорить начальник Гребінківської дистанції колії О.В. Шкурко, - Окрім того, це дасть можливість на відрізку колії 45 кілометрів їхати швидкісним потягам, I розвивати швидкість вони зможуть до 160 кілометрів за годину. Тобто, дістатися від столиці, приміром, до Харкова можна буде усього лише за кілька годин. Вже ближчим часом плануються пробні, а далі й постійні маршрути швидкісними поїздами таких відомих у світі марок, як Хюндай і Шкода.

Оновлення потребує і обладнання, на якому працюють колійники. Зрушення є і у цьому напрямку. Цього року цех дефектоскопії отримав новий дефектоскоп УДС -2-73 для контролю за станом рейки.

Турбуються на підприємстві і про побутові умови для працівників дистанції. Регулярно проводяться необхідні ремонти виробничих і побутових приміщень. Зараз, приміром, завершується оновлення душових цеху дефектоскопії. Нещодавно закінчено капітальний ремонт адмінкорпусу по станції Ромодан, там повністю оновлена система опалення, створені всі умови для праці.

- Для більшості людей залізничні рейки, то дві сталеві струни, що неначе відірвалися від сонця і лягли на землю. - підсумував О. В. Шкурко, - Але для колійників - це важка, щоденна, копітка I дуже відповідальна праця. Це постійний контроль, це ремонти і профілактика. Це сотні і тисячі кілометрів колії, яку треба зміряти кроками, щоб перевірити і не допустити якогось лиха.

Світлана ПЕДОРЯКА,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1727
Категорія: Новини Гребінки
Теги: день залізничника, транспорт, дистанція колії




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ