Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.12.2011

Як правильно вибрати зимові колготки (панчохи)



Як правильно вибрати зимові колготки (панчохи)

Теплі і зручні колготки - мрія кожної жінки. У зимові холоди хочеться не лише відчувати тепло і комфорт, але і почувати себе елегантною і бажаною.

На прилавках магазинів є широкий вибір колготок: з малюнком і без нього, утеплені з додаванням овечої шерсті, капронові, зі швами і без таких. Як вибрати недорогу, але якісну модель?

Насамперед зверніть увагу на упаковку. Фарби і тексти на ній не мають бути розмитими, а сама упаковка має бути без ушкоджень. На упаковці якісного виробу є присутньою інформація російською (українською)  мовою, повна назва фірми-виробника і юридична адреса.

Врахуйте, що один і той же розмір, вказаний на етикетці, може відрізнятися залежно від фірми. На обороті упаковки уважно проглянете таблицю розмірів, і якщо у вас виникнуть сумніви, купите колготки на один розмір більше. Маленькі моделі досить швидко рвуться.

Багато жінок вважають, що ціна виробу залежить від кількості Ден, вказаного на етикетці колготок. Ця невірна думка, оскільки Ден - це цифра, яка означає тільки щільність пряжі, але ніяк не відбивається на вартості.

Для українських морозів ідеально підійдуть колготки з щільністю від 70 до 250 Ден. Ціна виробу залежить від змісту лайкры, що надає колготкам блиск і еластичність. Чим вище відсоток змісту лайкры, тим більше вартість колготок. У панчішних виробах найвищий вміст лайкры - до 30 відсотків.

Якщо на упаковці ви бачите показник від 3 до 8 відсотків, означає лайкра є присутнім тільки в ластовиці і поясі. Ще одна помилкова думка - що, чим вище зміст лайкры, тим більше колготки блищать. До відома, лайкра може взагалі не блищати. Якщо вам подобаються блискучі моделі, шукайте колготки з позначкою Лайкра 3Д.

У дорогих і якісних моделей завжди є плоскі шви. Колготки з круглими швами, що виступають, коштують набагато дешевше, але такі шви часто натирають шкіру і видні під облягаючим одягом. Дешева модель ідеально підійде під джинси або одяг вільного крою.

У теплих колготках, окрім лайкры, є присутніми інші добавки, що допомагають не замерзнути жіночим ніжкам. У складі виробу має бути не менше 40 відсотків шерсті або бавовни, але на сьогодні такі колготки поступово відходять в минуле, поступаючись місцем сучасним виробам з мікрофіброю.

У колготок з мікрофіброю маса достоїнств: міцність, м'якість, стійкість до зношування. Крім того, на них не утворюються котушки, і колготки на мікрофібру зважають найтеплішими. Найекономніший варіант зимових колготок - модель з акрилом.

Правда, у такого виробу дуже великий мінус - воно швидко покривається котушками. Колготки з акрилом можна надівати тільки під брюки.








Модні колготки (панчохи)

Колготки не втрачають популярності вже багато років, на них не впливає мода, ні історія. Колготки носив сам супермен - вони так привабливо підкреслювали його рельєфну мускулатуру. На відміну від супермена, у жінок вибір більший - тут і непрозорі матові колготки, і колготи природного пісочного відтінку, чорні, колготи в сіточку і так далі і тому подібне.

Широкий спектр колірних рішень, різна довжина і різноманіття матеріалів роблять вибір колгот воістину безмежним. Крім того, не забуватимемо про балетні колготки і колготи для занять спортом (зокрема, бігом).

Ви можете носити колготи під час занять спортом, в подорожі, на танці або на прогулянку. Колготи зігрівають взимку і створюють відчуття комфорту в осінню негоду. І навіть коли тепло, колготи забезпечують прохолоду і комфорт.

Колготи: деньє (DEN)

Деньє - загальноприйнятий термін, що позначає щільність колгот. При виборі колготок звертайте увагу на колготи з меншим значенням DEN - в них ваші ніжки виглядатимуть особливо спокусливо. Колготи із значенням DEN менше 10 - ідеальний варіант для теплої погоди і офіційних заходів.
 Особливий попит мають колготи з щільністю DEN в діапазоні 10-20. Їх відрізняє підвищена міцність, при цьому вони досить прозорі.

Колготи в сіточку

Колготки в сіточку створені з врахуванням потреб професійних танцівників. Такі колготи з нейлоновою частиною п'ята-носок чорного, коричневого або тілесного відтінку можна носити не лише в танцкласі, але і в повсякденній обстановці. Крім того, їх можуть носити не лише танцюристи, але і фігуристи. Носити такі колготи слід із спідницею не вище за коліно. Якщо ви хочете носити колготи в сіточку щодня, вибирайте модель з сіточкою не більше 1/16 дюйма (у розтягнутому стані). Колготки з крупною сіткою залиште для просунутої вечірки в нічному клубі.

Класичні непрозорі колготи із спандекса

Колготи забезпечують ногам комфорт, а колготки яскравих забарвлень ще і прикрашають їх візуально. Класичні непрозорі матові колготки з певним узором роблять ноги зорово стрункішими. Є безліч варіантів - колготки в смужку, двосторонні колготки, колготи з масажним ефектом і тому подібне. У колготах з лайкри і спандекса з 90% вмістом бавовни і 10% вмістом лайкри ви будете відчувати себе особливо комфортно. Унікальна чотиристороння стрейчева тканина відрізняється легкістю і зручністю. У таких колготах шкіра вільно дихає і охолоджується, залежно від температури тіла.








При покупці колгот зверніть увагу на моделі з бавовняною вставкою. Не купуйте моделі з матеріалів, які труться об внутрішню сторону стегна і викликають дискомфорт. У волокнах матеріалу колгот деяких марок використовуються антибактеріальні агенти, які запобігають неприємному запаху. Вибирайте модель, в якій відчуваєте себе досить зручно, не повинно бути додаткового тиску на ноги. Можна також знайти спеціальні колготи для вагітних і людей що страждають від проблем з кровообігом. Колготи для вагітних ідеально личать для майбутніх мам, яким доводиться проводити на ногах цілий день.


За матеріалами www.wherewoman.ru
interlinks.ru


Схожі матеріали:
👁 3465
Категорія: Здоров'я
Теги: Міцність, Якісь, колготи, капрон. щільність, лайкра




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ