Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.06.2012

Домашня автозасмага - засоби і рецепти



Домашня автозасмага - засоби і рецепти

Відтінок легкої засмаги завжди прикрашав жіноче тіло, і допомагав виглядати на декілька років молодше.

Якщо у Вас, з якихось причин, відсутня можливість отримати природну засмагу, не засмучуйтеся - адже є немало засобів для автозасмаги в домашніх умовах.

Нині особливу популярність отримали автобронзанти - іншими словами, засоби автозасмаги - спеціальні крема. Завдяки ним, Ви отримаєте ефект засмаги, не виходячи під сонце.

Багато жінок зараз вважають за краще користуватися спеціальними засобами для отримання золотистого відтінку шкіри без дії сонячних променів.

Принцип дії цього косметичного засобу простий: нанісши автозасмагу на шкіру, він починає вбиратися в самий верхній її шар, де і утворює мелониди (коричневі пігменти). Далі відбуваються хімічні процеси, завдяки яким шкіра стає темніше.

Часто виникає питання про шкоду і користь автозасмаги. Слід зазначити, що наносячи автозасмагу дома, ви захищаєте шкіру від дії ультрафіолетових променів, відповідно не шкодячи, а, навпаки, захищаючи її. До складу крему входить препарат під назвою дегидроксиацетон, який, стикаючись з шкірою, надає їй певний відтінок. Нинішня автозасмага в домашніх уловиях - порятунок для світлошкірих людей, оскільки вони можуть позбавити себе від багатьох неприємностей - знаходження на сонце і почервоніння шкіри.

Але, чесно кажучи, питання про користь і шкоду автозасмаги ще до кінця не закритий. По цьому, пропонуємо Вам деякі народні засоби, які точно не пошкодять Вашому організму :

Чорний чай - відмінний засіб для автозасмаги в домашніх умовах. Щоб надати вашій шкірі ясно коричневий відтінок, візьміть 1 чайну ложку чорного чаю і 50 мл окропу. Залийте чай окропом і впродовж 3 хвилин прокип'ятіть, а потім процідіть. Протирайте чайним настоєм обличчя і тіло уранці і увечері, збовтуючи перед застосуванням.

Також, завдяки натуральній меленій каві виходять відмінні домашні маски з ефектом засмаги : свіжомелену каву розводять теплою водою до густої кашки, і на 10 хвилин накладають її на обличчя і тіло перед душем. Якщо шкіра суха, можна розвести каву маслиновою або кунжутною олією.

Морква - щодня використовуйте свіжу моркву, натерту на дрібній терці. Окрім ефекту загару, шкіра отримує від масок з морквою відмінне живлення і зволоження. Але слід бути обережною, жінкам з дуже світлою шкірою не варто застосовувати моркву - шкіра може придбати жовтий відтінок.

Ревінь
- в народі його використали для зміцнення сил організму, а корінь його використали як ефективний засіб для засмаги. Зі свіжих коренів ревеню потрібно віджимати сік двічі в день, і змащувати їм обличчя - ефект буде помітний вже через пару днів.

Інші трави, що допомагають добитися ефекту засмаги, - це ромашка і череда. Суцвіття ромашки і суху траву череди (7-8 столових ложок суміші) заливають 1 літрою окропу і закривають кришкою, настоює 2 години. Потім настій проціджують, і кожен ранок використовують для умивання.

Також не забувайте про те, що будь-які засоби автозасмаги : домашні або куплені, треба наносити дуже рівномірно, бажано на заздалегідь очищену шкіру, інакше ви ризикуєте покритися плямами: леопардовий візерунок, звичайно, в моді, але не варто сприймати це буквально занадто.

Джерело: ekaterina.ua


Схожі матеріали:
👁 2247
Категорія: Здоров'я
Теги: кунжут, Відтінок, Морква, Шкода, Домашній автозагар, череда




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ