Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.06.2012

На Полтавщині Державтоінспекція провела огляд-конкурс загонів ЮІР



На Полтавщині Державтоінспекція провела огляд-конкурс загонів ЮІР

Навчання дітей правилам дорожнього руху треба починати в ранньому віці. Знання дорожньої азбуки для дитини не менш важливе, ніж уміння писати і читати. Адже від цього залежить її життя.

Частенько винуватцями ДТП є самі діти, які грають поблизу доріг, переходять вулицю в недозволених місцях, неправильно заходять у транспортні засоби і виходять із них.

Вони часто не дивляться на всі боки, адже наздогнати товариша для дитини набагато важливіше, ніж звернути увагу на автомобіль, що рухається.

Дітей необхідно навчати не лише правилам дорожнього руху, але і безпечній поведінці на вулицях, дорогах і в, транспорті.

У роботі з дітьми велику роль відіграє форма навчання. З метою профілактики дорожньо-транспортних пригод за участю дітей працівники Державтоінспекції відвідують школу та нагадують дітям про правила дорожньої грамоти.

Приємно відзначити, що кожного року до юнацького руху помічників ДАІ приєднуються усе більше й більше активістів Гребінювської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, готових реальними вчинками впливати на зниження аварійності серед неповнолітніх учасників дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державтоінспекція Полтавщини рекомендуює дотримуватися Правил дорожнього руху при перетині залізничних колій

Багато років підряд Державтоінспекція проводить огляд-конкурс загонів юних інспекторів руху (ЮІР). Так, нещодавно в м. Полтава відбувся огляд загонів ЮІР Полтавської області.

В обласних змаганнях традиційно взяла участь команда Гребінювської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Після урочистого відкриття почалися змагання.

Випробування загонів ЮІР проводилися на п'яти етапах:
• "Велоестафета",
• "Теоретичні знання Правил дорожнього руху",
• "Юний регулювальник",
• виступ "Агітбригад",
• "Авгомістечко".
Ентузіазм, азарті гарний настрій не згасали! Мабуть, не кожен дорослий зміг би продемонструвати такі знання правил дорожньої безпеки і уміння, як ці хлопці та дівчата.

Учасники команда були нагороджені призами від Управління ДАІ в Полтавській області та Всеукраїнської спілки автомобілістів Полтавської області.

Приємно відзначити атмосферу змагань наповнену дружбою й усвідомленням єдності інтересів.

Учасники команд підтримували один одного гучними оплесками.

До вашої уваги пам'ятка, яку склали учасники загону ЮІР Гребінювської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Запам'ятайте:
- У нашій країні правосторонній рух. Тому автомобілі рухаються з правого боку по проїжджій частині. А пішоходи також дотримуються правої сторони на тротуарі.

- На проїжджій частині людям стояти і розмовляти, ходити і кататися на роликах та інших спортивнихзнаряддях заборонено.

- Дітям до 14 років на проїжджу частину на велосипедах виїжджати суворо заборонено.

- Влаштовувати ігри на дорозі категорично забороняється, бо діти, які біжатьза м'ячем, нічого іншого не помічають і досить часто потрапляють під колеса.

- Переходити дорогу треба лише у встановленому місці - на переходах. Якщо таких нема, то треба стежити за дорогою і переходити лише тоді, коли поблизу нема транспортних засобів, а також слідкувати за світловими сигналами повороту, що їх подають машини.

- На залізничних коліях не можна гратися і ходити по них - це небезпечно.

Треба пам'ятати про обов'язки пасажира, коли ви знаходитесь у громадському транспорті.

- Ніколи не перебігай дорогу! Це дуже небезпечно, бо ти можеш перечепитися, спіткнутись або послизнутись і впасти, а тим часом швидко наближається автомобіль, який не може відразу зупинитися.

- Навіть на відведених місцях для переходу ніколи не метушись і не біжи, а спочатку добре подивися, чи всі транспортні засоби зупинились, бо і водії бувають різні: один безпечний, а другий втомлений і увага у нього притупилась, інший не роздивився світло світлофора і продовжує їхати, а ще інший хоче швидше проскочити, бо поспішає.

- Ніколи не переходь дорогу по проїжджій частині, якщо є підземний перехід. Він для того й існує, щоб вільно рухався транспорт, а пішоход и йому не заважали. Підземний перехід для людей доситьз ручний і безпечний.

- Ніколи не показуй свого "геройства", перебігаючи дорогу перед транспортом, який рухається. Це може для тебе трагічно закінчитися.
Джерело: газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1764
Категорія: Полтавщина
Теги: загонів юних інспекторів руху (ЮІР), Гребінка, Державтоінспекція, Полтавська область, огляд-конкурс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ