Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.10.2011

На вокзалі у Гребінці з'явився фонтан з кольоровою підсвіткою



На вокзалі у Гребінці з'явився фонтан з кольоровою підсвіткою  

4 жовтня зранку дріботів маленький дощик, нагадуючи гребінківцям про настання осені. Не зважаючи на таку погоду, на пероні вокзалу зібралися працівники станції Гребінка.

В центральній частині вокзалу, біля розлогих дерев, забив ключем красивий фонтан з різнобарвним підсвічуванням. Залізничники виступили з ініціативою зробити його оригінальним.

На воду можна дивитись безперестанку, вона мінлива, буває різних відтінків, теплою чи холодною, спокійною чи бурхливою. В цьому є щось таке чаруюче.

Повітря біля води завжди чисте, свіже і прохолодне. Напевно кожен з нас помічав як легко біля води, як раптово зникають біля неї дратівливість втома і проблеми.

От і від сьогодні, світлодинамічна прикраса на гребінківському залізничному вокзалі стала чудовим доповненням до нашого міста. На вокзаліній площі  урочисто відкрито фонтан з кольоровою підсвіткою.

Цю ініціативу підтримала Ольга Семенівна Дяченко, начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці, депутат обласної ради від нашого округу. Силами працівників залізничних організацій було побудовано фонтан.

Ольга Семенівна приїхала на його відкриття, 3 щирими привітаннями вона звернулася до гребінківців: "Тепер візитною карткою вашого міста стане вокзал з фонтаном. Навіть, на території дирекції немає такого об'єкту. А станція Гребінка має таку родзинку".

Темпераментне залізничне місто та його мешканці дуже шанують не тільки сонячне світло, але й полюбляють свіжий дотик води. Струмінь води фонтану б'є вгору на висоту до 4-х метрів прикрашений оригінальними підсвітками, які гармонійно доповнюють і підкреслюють красу вільного водного потоку.

О. С. Дяченко подякувала всім залізничникам, начальнику станції Гребінка В. А. Стариковському, які працюють над покращенням вигляду станції, проводять ремонтні роботи.

На зустрічі піднімалося питання реструктуризації залізниці. Ольга Семенівна розповіла переваги акціонерного товариства, в порівнянні з державним підприємством, і запевнила присутніх, що вони без роботи не залишаться.

Саме про це говорив, за словами О.С. Дяченко, на конференції начальник Південної залізниці Віктор Миколайович Остапчук. А всі роботи, що ведуться на залізниці в рамках підготовки до Євро - 2012, змінюють вигляд об'єктів та покращують умови перебування пасажирів на вокзалах та у потягах.

Спортивні змагання пройдуть, а всі збудовані об'єкти залишаться служити людям. Ольга Семенівна розповіла, що за короткий час наше місто стало для неї рідним і вона пишається тим, що Гребінка змінюється на краще.

Тепер вже два фонтана у Гребінці, у сутінках і в нічний час, рухомими в світлі ліхтарів струменями, будуть задавати спільний настрій місту.

Ще до нашої ери умілі предки старанно обкладали потік води із фонтану декоративним камінням та намагались спрямовувати струмені води в різні сторони для кращого естетичного вигляду. Вперше фонтани навчились робити араби проте особливого розмаху будівництво даних інженерних споруд набуло в Древній Греції.

Подальший розвиток фонтанів відбувся в Древньому Римі. Тут було винайдено труби із свинцю, які активно стали використовувати для спрямування води в потрібному напрямку чи ракурсі.

В подальшому відбулась еволюція фонтанів від джерела питної води до прикраси непересічних архітектурних споруд.

Тож сподіваємось, що новенький фонтан стане не тільки прикрасою вокзалу, але й місцем, де в літню спеку можна буде з комфортом чекати прибуття свого потягу.

Як повідомлялося раніше, у серпні цього року, у сквері біля гребінківського районного Будинку культури було відкрито фонтан до 116-ї річниці народження міста.

 














Схожі матеріали:
👁 2626
Категорія: Новини Гребінки
Теги: фонтан, кольорова підсвітка, вокзал, світлодинамічна прикраса, струмені води




Всього коментарів: 7

0
7 Admin   (30.11.2011)
hands hands hands
fear fear fear
hands hands hands


0
6 UmkA   (07.10.2011)
Афигеть)) Как же хочу побыстрей в гребёнку)))


0
5 jumanje   (06.10.2011)
Сделали бы лучше детскую площадку или дороги отремонтировали!


0
4 AntiXaker   (05.10.2011)
Да... мы сделали правильный выбор мера города!!!!


0
3 Тимми   (05.10.2011)
Как же я скучаю по Гребенке!!!


0
2 Тимми   (05.10.2011)
Здорово как спасибо!


0
1 Пассажир   (05.10.2011)
Ночью очень красиво!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ