Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.12.2012

Що розкажуть нігті про здоров'я


Існує повір'я, що білі цяточки на нігтях з`являються до успіху, а смужки - до подарунка


Що розкажуть нігті про здоров'я

Існує повір`я, що білі цяточки на нігтях з`являються до успіху, а смужки - до подарунка. Однак лікарі такої думки не розділяють. Зате за зовнішнім виглядом нігтів можуть запросто визначити стан здоров`я.

Вивчаємо форму і рельєф

Насамперед колір: здорові нігті мають приємний рожевий відтінок. А ось неприродна жовтизна говорить про слабку печінки, а то і зовсім про жовтуху.

Яскраво-червоне забарвлення дає зрозуміти, що настав час перевірити кров, швидше за все, у ній є надлишок червоних кров`яних тілець. Ніжна блакитна гамма, на жаль, не говорить, про шляхетне походження, але вказує на проблеми з серцем. Якщо ж колір нігтів став білим, можливо, почалася анемія.

Втім, жовтуватий відтінок - звичайна справа для дівчат, які так і не змогли розлучитися з цигаркою. Найчастіше це прямий наслідок шкідливої звички. Подібний сюрприз може піднести неякісний лак для нігтів і навіть ліки (наприклад, тетрациклін).

Поперечні смужки: вказують на погане харчування або хронічні хвороби. Цілком можливо, що нігтям не вистачає вітаміну РР (ніацину), від якого залежить робота травного тракту і нервової системи. Заповнити нестачу цінного мікроелементу можна за допомогою зернового хліба, парного м`яса, бобових і гречаної крупи.

При порушеннях у роботі ШКТ вітамін РР може погано засвоюватися. Тоді без додаткової допомоги лікарів не обійтися.

Білі цяточки: можуть говорити про нестачу кальцію. Включіть у своє меню молочні продукти, абрикоси, креветки, огірки, морську капусту і кунжут. Повністю засвоїти кальцій допоможе вітамін D. Відвідайте свого гінеколога: білі цяточки на нігтях можуть свідчити про гормональні збої.

Повільний ріст: може бути наслідком хронічного стресу. Нервозність не приносить користі: викликає спазми судин, погіршує (або посилює) апетит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Використання пластикового посуду може обернутися бідою

Стрес впливає на   весь організм, і нігті реагують не останніми. Забезпечте їм додатковий догляд. Робіть маски, частіше наносьте поживні креми і використовуйте засоби для посилення росту нігтів.

Ламкість і розшаровування: результат зневаги господарськими рукавичками під час миття посуду та прибирання. Запобігти розшаровуванню нігтьової пластини допоможе олія для нігтів і кутикули. Це зводить до мінімуму можливість травми крихкої нігтьової пластини при манікюрі, оскільки добре діє на кутикулу, пом`якшуючи і розгладжуючи її.

Для поліпшення стану нігтів включіть в раціон холодець і заливне, тобто продукти, до складу яких входить натуральний желатин - у ньому багато цінних мікроелементів, корисних не тільки для нігтів, а також для суглобів і кісткової тканини.

Можна побалувати себе желе, зефіром, мармеладом та іншими десертами, що містять агар-агар. Цей порошок, отриманий з бурих морських водоростей, володіє такими перевагами, як і желатин.

Основні показники
• Великі, виступаючі, занадто опуклі - слабке серце і легені, підозра на туберкульоз.

• Занадто увігнуті - недолік заліза. Їх власнику протипоказаний алкоголь.

• Короткі плоскі нігті - захворювання серця, підвищена чутливість до духоти, швидка стомлюваність.

• Великий розмір лунули (півмісяця, розташованого біля основи нігтя) - тахікардія.

• Відсутність лунули - невроз серця.

• Плоскі викривлені - астма, бронхіт.

• Сплющені, ламкі - глисти.

• Ламкі жолобки на нігті - вапняні відкладення на стінках судин.

• Покриття на нігті, схоже на відкладення солі, - захворювання шлунково-кишкового тракту.

• Смужки і вкраплення на нігті - захворювання селезінки і тонкого кишечника.

• Нігті трикутної форми - проблеми з хребтом і спинним мозком.
zhinka.info


Схожі матеріали:
👁 3198
Категорія: Здоров'я
Теги: кунжут, кров, лікарі, хронічна хвороба, Кальцій, здоровя, стрес, капуста, нігті




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ