Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.11.2013

63-річний мешканець Полтавщини добровільно видав пістолет та набої до гвинтівки


Оперативно-профілактичні заходи тривали з 4 по 20 листопада поточного року


На Південній залізниці транспортні міліціонери провели операцію "Зброя та вибухівка"

Оперативно-профілактичні заходи тривали з 4 по 20 листопада поточного року і проводились з метою протидії незаконному розповсюдженню вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів, а також профілактики злочинів з їх використанням.

За час їх проведення співробітниками Управління МВС України на Південній залізниці за фактами незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки та вибухових пристроїв відкрито 16 кримінальних проваджень.

Серед вилученої із незаконного обігу зброї - 178 різнокаліберних набоїв, граната, револьвер, карабін та 50 грамів пороху.

Так, співробітники лінійного відділу на ст. Кременчук у мешканця Полтавської області, 1958 р. н. вилучили 26 набоїв калібру 5,6 мм.

За вищевказаний період транспортними міліціонерами було перевірено 14 об’єктів дозвільної системи.

Крім того, громадяни зверталися до транспортних міліціонерів із добровільною видачею вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів. Так, до правоохоронних органів було добровільно здано понад 40 набоїв та одну одиницю вогнепальної зброї.

Так, на ст. Гребінка до працівників лінійного відділу звернувся 63-річний мешканець Полтавської області, який добровільно видав пістолет револьверного типу та 7 набоїв до нього, а також 8 набоїв до малокаліберної гвинтівки.

Ще один громадянин, 44-річний мешканець Полтавської області, звернувся до чергової частини даного лінвідділу та добровільно видав 14 набоїв до нарізної вогнепальної зброї калібру 7, 62 мм.

А на ст. Куп’янськ до співробітників лінійного відділу звернувся мешканець Харківщини, 1962 р. н., який добровільно видав 6 набоїв калібру 7,62 мм, часів Великої Вітчизняної Війни невстановленого зразку.

Усі вилучені правоохоронцями та добровільно видані громадянами зразки вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки та вибухових пристроїв були направленні до НДЕКЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У аптеках Полтавщини СБУ виявила факт реалізації фальсифікованих медичних препаратів

Правоохоронці нагадують громадянам, що у разі наявності незареєстрованої зброї, виявлення боєприпасів, вибухових речовин чи предметів, схожих на них, необхідно звертатися до УМВС України на Південній залізниці (м. Харків, вул. Карпівська, 3 тел. (057) 724-35-18; 724-30-35) або до лінійних відділів, які розташовані на території залізничних станцій Південної залізниці.

Незареєстрована зброя – це не тільки порушення Закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та з їх неповнолітніми дітьми.

Слід пам`ятати, що громадяни, які добровільно здали зброю, боєприпаси, вибухівку до органів внутрішніх справ згідно чинного законодавства (ч.3 ст. 263 КК України) звільняються від кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України
на Пiвденнiй залiзницi


Схожі матеріали:
👁 1540
Категорія: Події
Теги: зброя, Гребінка, пістолет, Південна залізниця, транспортні міліціонери




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ