Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.03.2013

День відкритих дверей у Гребінківському БДЮТ (ФОТО)


Лисогор В.М. сказала, що Гребінківщина - це край, багатий талановитими дітьми


День відкритих дверей у Гребінківському БДЮТ  

29 березня 2013 року в Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся захід «День відкритих дверей», в якому взяли участь заступник міського голови Цапенко Л.В. та начальник відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської райдержадміністрації Лисогор В.М.

З метою ефективного впровадження нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти - майбутнє України» проведено зустріч з колективом Будинку дитячої та юнацької творчості щодо конкретних проблем у роботі даного закладу та планів щодо вдосконалення позашкільної освіти в районі, адже 2013 рік оголошено роком творчості дитини.

Початок XXI століття став часом освітніх реформ, започаткованих Президентом України, які полягають в переорієнтації освіти на виховання людини, яка не тільки володітиме певним багажем знань, вмінь, навичок та способів діяльності, а й умітиме виконувати свої обов’язки відповідно до сучасних теоретичних надбань, світових вимог і стандартів певної галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська журналістка презентувала одночасно дві власні книги (ФОТО)

Все це зумовлює необхідність відповідних змін у діяльності позашкільного навчального закладу, вимагає перегляду підходів до визначення мети і завдань позашкільної освіти, формування її змісту, організації навчально-виховного процесу.

Акцентуючи увагу на тому, що позашкільне навчання й виховання має забезпечувати потреби особистості у творчій самореалізації, здобутті додаткових знань, умінь, навичок за інтересами, інтелектуальний розвиток, підготовку дітей до активної професійної діяльності, враховуючи актуальну проблему сьогодення — якість рівня освіти, яку учні здобувають в освітніх закладах, і те, наскільки ця якість відповідає не лише нормативним вимогам, а й інтересам самої особистості, потребам сучасного суспільства першочергового значення набуває визначення місця та перспектив закладу як повноправного інституту в системі безперервної освіти.





Місія Будинку дитячої та юнацької творчості спрямовується на утвердження особистісно-зорієнтованого навчання і виховання. Вона передбачає розвиток особистості дитини як суб’єкта пізнання творчої діяльності, суб’єкта життєтворчості.

В своїй роботі педагоги навчального закладу керуються правилом, що набуті вихованцем компетентності в ході навчання повинні бути спрямовані не на ретрансляцію минулого, а передусім на конструювання майбутнього.





Головною метою Будинку дитячої та юнацької творчості є створення сприятливих умов для повноцінного морального, психологічного, духовного, фізичного розвитку дітей, становлення творчої особистості, здатної до продуктивної праці у динамічному світі. 138 вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості здобувають позашкільну освіту в позаурочний час у 8 творчих об'єднаннях за інтересами з різних напрямів творчої діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний банк України оголошує II Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на тему «Національний банк майбутнього»

Лисогор В.М. сказала, що Гребінківщина - це край, багатий  талановитими дітьми. Найбільше багатство для кожного - це здорові й щасливі діти, майбутнє нації, кожній дитині ми повинні надавати можливості для розвитку творчих здібностей. Цьому повинна сприяти позашкільна освіта. Виявляти талановитих і обдарованих дітей - наше завдання. Хотілося б щоб більше дітей проводили раціонально свій вільний час, захоплювалися улюбленою справою, отримували від своєї роботи в гуртках задоволення.

Тож я бажаю і запрошую дітей відвідувати гуртки за інтересами, реалізовувати себе в корисних справах.



















Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 2034
Категорія: Культура
Теги: Гребінківщина, діти, БДЮТ, Гребінка, Будинок творчості, Лисогор, День відкритих дверей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ