Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.12.2016

Депутати Гребінківської районної ради прийняли бюджет на наступний рік


Доходна частина районного бюджету становить197604,1тис.грн.


Депутати Гребінківської районної ради прийняли бюджет на наступний рік23 грудня у залі засідань районної ради відбулася десята сесія районної ради 7-го скликання.

На розгляд сесії було винесено цілий ряд важливих питань. І одним з найголовніших був розгляд і прийняття районного бюджету на 2017 рік. Районний бюджет та інформацію з інших фінансових питань представила начальник фінансового управління Гребінківської РДА Н.Б. Бондаренко.

Районний бюджет на 2017 рік сформовано з урахуванням вимог чинних та запропонованих змін до Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2017 рік

Відповідно до пункту 18 Прикінцевих і перехідних положень Бюджетного кодексу України районний бюджет на 2017 рік складений та виконуватиметься за програмно-цільовим методом бюджетування.

У процесі визначення доходів загального фонду районного бюджету враховані динаміка та тенденція надходжень податків, зборів, обов'язкових платежів за попередні роки.

Прогнозні надходження доходів загального фонду (власний фінансовий ресурс) районного бюджету на 2017 рік визначені в сумі 46 000тис. гривень, що на 12 відсотків більше очікуваних надходжень за 2016 рік.

Бюджетоутворюючим джерелом Гребінківського  районного бюджету, як і в попередні роки, залишається податок на доходи фізичних осіб.У загальній сумі доходів районного бюджету 99,6 відсотків складають надходження цього податку.

Основним фактором, який вплинув на збільшення прогнозних обсягів податку на доходи фізичних осіб стало встановлення розміру І тарифного розряду на рівні прожиткового мінімуму (1 600 гривень) та підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", продовження оподаткування доходів фізичних осіб за ставкою 18%, збереження на 2017 рік діючого порядку визначення стандартної соціальної пільги у розмірі 50% прожиткового мінімуму.

Загальна сума доходів спеціального фонду складе 1814,5 тис. гривень, це власні надходження бюджетних установ.

Трансферти з держбюджету враховані у обсягах, визначених у Законі про Державний бюджет на 2017 рік.

Трансфертів з державного, обласного, міського та сільських бюджетів до загального фонду районного бюджету передбачається отримати в сумі 149789,6 тис. гривень, з них:
додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я -12367,5 тис. гривень (надається вперше);

медична субвенція - 17375,0 тис. гривень, що на 3551,5 тис. гривень або 25,7 відсотків більше планових надходжень цього року;

освітня субвенція - 29971,9 тис. гривень, що на 5262,9 тис. гривень або 21,3 відсотки більше від планових надходжень 2016 року;

субвенції на пільги в сумі 89154 тис. грн.
Таким чином доходна частина районного бюджету становить 197604,1 тис.грн.

Законом “Про Державний бюджет України на 2017 рік” для більш ефективного управління майном медичних та освітніх закладів, що належать до комунальної власності, видатки на комунальні послуги з 2017 року передано на фінансування цих закладів з місцевих бюджетів.

В зв'язку з розмежуванням державою сфери відповідальності, щодо утримання загальноосвітніх навчальних закладів в проекті районного бюджету наступного року враховано також видатки з утримання обслуговуючого персоналу та інших видатків закладів освіти району.

Таким чином видаткову частину районного бюджету сформовано в сумі 197 604,1 тис. гривень (загальний фонд - 195439,6 тис. гривень, спеціальний фонд - 2164,5 тис. гривень).

Обсяг видатків загального фонду в розрізі галузей:
органи місцевого самоврядування - 2341,3 тис. гривень (питома вага у видатках загального фонду -1,2 %);
освіта - 61939,4 тис. гривень (31,7 %);
охорона здоров’я - 25820,9 тис. гривень (13,2%);
соціальний захист та соціальне забезпечення - 94868,3 тис.гривень (48,5%);
культура - 6867,2 тис. гривень (3,5 %);
фізична культура і спорт - 1276,7 тис. гривень (0,7 %);
інші видатки - 2325,8 тис. гривень (1,2 %);
В районному бюджеті установлено обсяг резервного фонду на 2017 рік у сумі 730 тис. гривень.

В районному бюджеті враховані видатки - реверсна дотація (вилучення з районного бюджету) в сумі 1480,8 тис.грн. (передбачається, коли надходження на 1 жителя становлять: для бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об'єднаних територіальних громад вище 1 104,26 грн. по Гребінківському району становить 1235,5 тис.гривень.)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати схвалили проект міського бюджету Гребінки на наступний рік

Визначено оборотний касовий залишок бюджетних коштів районного бюджету в сумі 700 тис.грн.

Затверджено перелік захищених статей видатків загального фонду районного бюджету.

Також депутати розглянули зміни до районного бюджету 2016 року та затвердили розпорядження голови районної державної адміністрації, прийняті в міжсесійний період. Було також затверджено положення про резервний фонд районного бюджету на 2017 рік. До речі, на цій же сесії було вирішено виділити кошти з резервного фонду на подолання наслідків надзвичайної ситуації - на території Гребінківського району, а саме Наталівської сільської ради, виявлено захворювання африканської чуми свиней.

Також прийнято рішення виділити з резервного фонду кошти для попередження виникнення надзвичайних ситуацій та на придбання паливно - мастильних матеріалів Гребінківському дорожньо - ремонтному пункту філії Лубенський райавтодор для того, щоб підтримувати шляхи Гребінківщини у належному стані у зимовий період. Хоча депутати районної ради та багато хто з тих, хто брав участь у роботі сесії, висловлювали незадоволення роботою цього підприємства. І тому було вирішено заслухати звіт керівника даної організації яка повинна слідкувати за автошляхами, вчасно посипати піщано-сольовою сумішшю та розчищати від снігу.

З питань, що стосувалися освітньої галузі району, доловідала новий керівник відділу освіти, молоді і спорту РДА Наталія Станіславівна Носова. Зокрема про хід виконання районної програми підтримки роботи з обдарованою молоддю, програми розвитку фізичної культури і спорту у Гребінківському районі, програми підтримки сім'ї, молоді, жінок та дітей  у Гребінківсьому районі за 2016 рік.

Депутати розглянули і затвердили відповідні програми підтримки на 2017 рік.

Було прийнято рішення забезпечити безоплатним одноразовим харчуванням пільгові категорії дітей, учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

На розгляд сесії було винесено питання про зміну режиму роботи та внесення змін до штатного розпису дошкільного навчального закладу "Малятко" с. Тарасівка. Оскільки цей садочок раніше працював, як з заклад з короткостроковим перебуванням, а тепер перейде до повного робочого дня.

По питанню розвитку і діяльності закладів культури та туризму поінформувала присутніх начальник відділу культури та архівної справи P.P.Капелька. Депутати заслухали звіт про виконану роботу, і відповідно, прийняли програми підтримки.

Розглянули депутати і проголосували за програму соціального і захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської | катастрофи на 2017 рік. Також районною програмою підтримки діяльності Гребінювської районної спілки воїнів- інтернаціоналістів на 2017 рік передбачені кошти для створення кімнати - музею. Сесією районної ради виділено додатково 6800 грн на виготовлення і видання книги Почесних ветеранів Гребінківщини "Звеличимо людей праці". Цю роботу проводить Гребінківська районна організація ветеранів, і зокрема голова організації В.М.Неруш.

Були розглянуті й інші питання, які здебільшого стосувалися діяльності безпосередньо районної ради. Також рішенням сесії районної ради було виділено матеріальну допомогу громадянам, котрі її потребували.

Наприкінці роботи сесії присутніх привітали з наступаючими новорічними святами голова районної ради В.М.Зінченко та голова райдержадміністрації В.В.Рсспопов.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1238
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: новини Гребінківщини, бюджет, Grebenka.com, Гребінківщина, район




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ