Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.11.2012

До кінця року з Полтавської області вивезуть понад 1100 тонн отрутохімікатів


У межах фінансування нині в області підлягає утилізації близько 340 тонн отрутохімікатів


До кінця року з області вивезуть понад 1100 тонн отрутохімікатів

За 2011-2012 роки, з території Полтавської області вивезуть для утилізації 1128,4 тонн отрутохімікатів. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Михайло Андрусенко на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

За його словами, фактична загальна кількість заборонених, непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин становить близько 1408 тонн.

Андрусенко розповів, що з 20 вересня минулого року на Полтавщині за рахунок коштів Державного й обласного бюджетів наступально здійснюють комплекс робіт з перезатарення та вивозу невизначених, непридатних і заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин за межі області та України.

Це роблять в рамках регіональної цільової Програми поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на 2011-2013 роки. Для реалізації її заходів торік виділили і профінансували 12,5 млн грн, за рахунок яких повністю очистили території 7 районів: Великобагачанського, Гадяцького, Глобинського, Диканського, Котелевського, Решетилівського, Шишацького та частково - Чутівського і Хорольського.

«При проведенні даних робіт було виявлено, що реальна кількість отрутохімікатів та забрудненої ними тари значно перевищує облікові дані, що потребує відповідних наднормових ресурсів. Відтак й фактичні обсяги вивезених отрутохімікатів та тари майже у два рази перевищують обліковані», - зазначив Андрусенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початок жовтня полтавці заборгували за комунальні послуги 225 мільйонів

 Як повідомили в Полтавській обласній раді, на названі цілі фактично виділили 15,8 млн грн. У тому числі з обласного бюджету - 9,5 млн грн, з Державного - 6,3 млн грн.

Також, додатково надали 1,5 млн грн з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

У межах фінансування нині в області підлягає утилізації близько 340 тонн отрутохімікатів.

Цьогоріч уже тривають або заплановані такі роботи у відповідних обсягах по Гребінківському, Зіньківському, Карлівському, Кобеляцькому, Козельщинському, Кременчуцькому, Лохвицькому, Лубенському, Машівському, Миргородському, Новосанжарському, Пирятинському, Полтавському, Чорнухинському, Чутівському та Оржицькому районах, на Хорольському центральному складі сільгоспхімії.

Виконавцем робіт за проведеною процедурою конкурсних торгів визначено ТОВ "C.I. Груп Консорт Лтд", Ізраїль.

Новини Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 1101
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавська обласна рада, отрутохімікати, Гребінківський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ