Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.02.2014

Досягнення Гребінківської громади відзначили європейці


Семінар-тренінг для потенційних та дійсних міст-учасників Угоди Мерів


Досягнення Гребінківської громади відзначили європейці

21-22 січня 2014 року в м. Києві директор  Інституту біомаси та сталого розвитку О. Рій спільно з директором  групи «Фітофьюелз» П. Крайсвітнім та мерами м.Гребінка Ф. Мілевський і м.Пирятин О. Рябоконем  прийняли участь семінар-тренінгу для потенційних та дійсних міст-учасників Угоди Мерів.

Семінар був спрямований на надання підтримки у виконанні зобов’язань Угоди Мерів та залучення інвестицій у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Угода Мерів: ініціатива Європейської Комісії, яка має на меті об'єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля покращення життя європейських міст з активним керівництвом і громадами, та однією з основних дій - спільною боротьбою з глобальним потеплінням.

Підписанти Угоди Мерів беруть на себе добровільне зобов'язання випередити загальноєвропейські вимоги ЄС стосовно скорочення викидів С02 щонайменше на 20%, шляхом запровадження енергоощадних заходів та поширення використання поновлювальних джерел енергії.

Угода Мерів відкрита для всіх місцевих громад, незалежно від розміру останніх та характеру місцевої політики в галузі енергоефективності.

Оскільки ініціатива вимагає розробки та впровадження всестороннього Плану Сталого Енергетичного Розвитку (5ЕАР), орган , що підписав Угоду від імені місцевої громади, повинен мати виключну компетенцію в питаннях, що є ключовими для реалізації Плану Дій на своїй території.

23.01.2014р. Європейська Комісія проводила офіційний Інформаційний семінар щодо правил подання заявок  на новий проект SUDeP, який має на меті надати фінансову допомогу з впровадження заходів, визначених  у ПДСЕР (Плану дій зі сталого енергетичного розвитку).





Новий конкурс Європейської Комісії SUDep (Sustainable Urban Demonstration Projects) має на меті підтримати міста країн Східного Партнерства у впровадженні їхніх Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку у рамках ініціативи Угода мерів.

Так було акцентовано увагу вимоги до грантоподача:
• Новий проект є актуальним для українських міст, які є підписантами Угоди мерів, мають розроблений План Дій та налічують до 200 тис. осіб населення.

• Проект має на меті надання спів фінансування українським містам у загальному обсязі 6 млн. Євро. Мінімальна сума, на яку можу розраховувати грантоотримувач – 400 тис. Євро, максимальна сума проекту – 1млн. 500 тис. Євро. Варто зауважити, що проект передбачає спів фінансування у максимальному розмірі до 80% від загального кошторису проекту.

• Проект надаватиме спів фінансування для заходів, які зазначені у розроблених Планах Дій для Сталого Енергетичного Розвитку міста.

• Перевага буде надана проектам з очевидним демонстраційним ефектом та сильним комунікаційним аспектом для широкого розповсюдження інформації про результати проекту серед громад.

• Наданий грант має на меті зменшити прогалину у фінансуванні для впровадження запланованих заходів та передбачає, що сума гранту має бути додатковою до передбаченого можливого фінансування (банківські інституції, цільове бюджетне фінансування, тощо.)





Очікувані результати проекту
• Щорічна економія енергоресурсів та підвищення частки відновлюваних джерел енергії у балансі енергоспоживання міста

• Підвищення якості муніципальних послуг, рівня обізнаності громадськості

• Внесок у розвиток цілей Угоди мерів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці презентують ініціативу «Нові горизонти твого світу»

Окремо, під час зустрічей з представниками даної європейської ініціативи, організатори заходів висвітлювався досвід м. Гребінки у впровадженні енергозберігаючих технологій, згідно європейських стандартів (Гребінківська територіальна громада перша із міст України реалізувала проект котельні на біомасі згідно європейського стандарту NТА).

Експерт спільного Дослідницького центру Європейської Комісії Ірена Габріеляйтене відзначила Гребінківський досвід, як надзвичайно цікавий, і висловила думку, що Гребінківська громада має потенційні можливості для успішної участі у програмах Угоди мерів та Єврокомісїї.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1249
Категорія: Новини Гребінки
Теги: мер, Гребінка, європейці, мілевський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ