Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.04.2012

Єдиний телефонний номер «112» для прийому повідомлень про необхідність надання екстреної допомоги



Єдиний телефонний номер «112» для прийому повідомлень про необхідність надання екстреної допомоги

Президент України Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною Радою Закон "Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112”.

 Згідно з цим документом, Міністерство надзвичайних ситуацій визначається головним органом, який забезпечує створення й підтримує в робочому стані Систему 112.

 Закон дозволяє чітко розмежувати права та обов’язки всіх суб’єктів Системи 112 (Кабінету Міністрів, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування тощо).

 У зв’язку з цим, МНС отримало право створювати відповідні підрозділи Системи 112 в регіонах України та забезпечувати їхнє функціонування (фінансування, технічне забезпечення, навчання персоналу тощо). Також МНС надаватиме обов’язкові для виконання доручення підрозділам екстреної допомоги (МВС, МОЗ тощо) для відповідного реагування на повідомлення громадян про необхідність надання екстреної допомоги. МНС також здійснюватиме контроль за своєчасністю реагування на такі повідомлення.

 Для реалізації зазначених заходів будуть створені відповідні Центри 112 у Криму, областях, Києві та Севастополі, які з залученням оперативно-диспетчерських служб МНС, МВС, МОЗ, відповідних органів місцевого самоврядування та підрозділів екстреної допомоги зможуть швидко та ефективно надавати відповідну допомогу населенню.

 Крім того, на законодавчому рівні буде встановлено єдиний телефонний номер «112» для прийому повідомлень про необхідність надання екстреної допомоги.

 Оператори телекомунікації будуть зобов’язані здійснювати маршрутизацію екстрених викликів до відповідного Центру з прийняття повідомлень Системи 112 і надавати необхідну інформацію про абонента із своїх баз даних та його місцезнаходження на момент з‘єднання.

 Також Законом зафіксовано, що дзвінки на номер 112 здійснюються безоплатно.

 МНС планує ввести в експлуатацію Центри 112 у Донецьку, Києві, Львові, Харкові до початку проведення чемпіонату Європи з футболу. До кінця 2013 року такі центри будуть створені на всій території України.

Прес-служба МНС


Схожі матеріали:
👁 1028
Категорія: Суспільство
Теги: Віктор Янукович, Моз, львов, МНС, 112, закон, Київ, Донецьк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ