Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.01.2014

Європейські дороги ведуть у Гребінку


До Гребінки прийшли 600 тисяч гривень інвестицій з Нідерландів


Європейські дороги ведуть у Гребінку

Новий рік відкриває нові можливості для розвитку Гребінки, що на Полтавщині.

Про це йшла розмова на зустрічі у голови міста Федора Мілевського. З приємними новинами завітав до голови міста керівник проекту "Енергія природи” групи "Фітофьюелз”,що реалізує у Гребінці міську програму "Енергія природи - сталий розвиток”, Петро Анатолійович Крайсвітній.

Нагадаємо, що у зв’язку з вирішальним впливом на стан економіки в державі в цілому і в на Полтавщині зокрема, розвитку енергетики, особливо альтернативних видів палива в сучасних умовах, у Гребінці перевели міську котельню, що опалює райвідділ міліції, прокуратуру, архів, БДЮТ, школу №1 на альтернативний вид палива - очерет.

Він скошується на території Пирятинського і Чорнухинського районів біля Удаю на відведених для цього місцях, подрібнюється і пресується у брикати. Ними й опалюється котельня. Це екологічно чисте, виробництво, впроваджується воно і фінансується міжнародними фінансовими організаціями і урядами.

До Гребінки прийшли 600 тисяч гривень інвестицій з Нідерландів. 11 жовтня котельня почала працювати і опалювати відповідні приміщення. Планується подальша співпраця і використання альтернативного палива в енергетичному господарстві міста.

Директор групи компаній "Фітофьюелз’’ наголосив, що програма "Енергія природи - сталий розвиток громади” передбачає низку цікавих освітніх та культурних заходів. Адже саме поняття "стабільність” включає в себе екологію, добробут, освіту, культуру.

До освітньої програми для гребінківських школярів долучилися такі європейські країни, як Литва, Польща, Болгарія, Нідерланди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці працюють тимчасові пункти обігріву

Уже відбулася перша Презентація закордонних університетів, наприклад, Люблінської політехніки (Польща). Випускники гребінківських шкіл мають реальний шанс поїхати навчатися до Люблінської політехніки - престижного європейського вищого навчального закладу.

А для тих, кого батьки не хочуть відправляти за кордон, є прекрасна можливість отримати сучасну європейську освіту дистанційно.

Дистанційне навчання зараз дуже популярне у всьому світі. За допомогою скайпу відбуваються лекції, семінари, студенти отримують індивідуальні завдання. Викладачі будуть приїздити у Гребінку для того, щоб прийняти екзамени.

Першим пропонує дистанційне навчання Вільнюський коледж, який уже підготував російськомовний варіант навчання. 22 січня планується перша скайпконференція з Вільнюським коледжем. Для якісного зв’язку директору Будинку дитячої та юнацької творчості Миколі Івановичу Рентюку Петро Анатолійович Крайсвітній вручив подарунок - вебкамеру, мікрофон, аудіосистему, адже саме в Будинку школярів такі зібрання і будуть відбуватися.





М. І. Рентюк запевнив присутніх, що всі ці пристрої будуть використовуватися за призначенням і для розвитку наших гребінківських дітей. Щиру вдячність групі компаній "Фітофьюелз” та її представнику П. А. Крайсвітньому висловила також начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Олексіївна Бігун, адже такі освітні програми відкривають юним гребінківцям Європу, роблять її ближчою.

Петро Анатолійович Крайсвітній відзначив доступність і чесність влади у Гребінці, що дуже важливо для кожного інвестора, пообіцяв постійне сприяння в освітній та культурній галузі, наприклад, незабаром у Гребінці відбудеться виставка сучасної фотографії, надана Посольством Литви в Україні.

Отож, шановні жителі міста, незабаром у Гребінці з’являться філіали престижних європейських вузів, бо європейські дороги, виявляється, ведуть у Гребінку.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1778
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Рентюк, навчання, Полтавщина, Крайсвітній, Гребінка, Енергія природи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ