Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2019

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг


У філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 з учнями 4 класу проведено бесіду «Топ-5 порад, як зберегти своє здоров’я онлайн»


Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг5 лютого 2019 року весь світ відзначає День безпечного Інтернету.  В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет, та кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями.

У філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 з нагоди Дня безпечного Інтернету з учнями 4 класу було проведено бесіду «Топ-5 порад, як зберегти своє здоров’я онлайн». Кожен учень отримав пам’ятку «Правила мережевого етикету». Про це повідомили у відділ освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради.

Учні 8 класу на заході «Не піддавайтеся обману» дізналися, як не потрапити на гачок фішингу, та перевірили свої знання за допомогою тестування з теми «Безпечний інтернет. 10 правил для учня».

Для учнів 5 класу було проведено вікторину «Безпечна поведінка онлайн». Учні дізналися, що таке цифровий слід та цифровий бейдж, а також отримали відповідь на запитання: «Як інші нас бачать?».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці поліцейські провели лекцію для дітей з безпеки в Інтернеті

Інтерактивна гра під назвою «Круто бути доброзичливим» та вікторина «Тон має значення» зацікавили учнів 7 класу. Школярі зробили висновок, що треба бути дружнім не лише в живому спілкуванні, а й не поширювати образливі повідомлення в Інтренеті.  А щоб застерегти себе від онлайн небезпеки, потрібно не заохочувати агресорів схваленням чи увагою.

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг
 

Найбільшого занепокоєння викликають злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі, так як неповнолітні є найбільш латентною категорією злочинів. Тому з метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет було проведено всеукраїнську акцію  #STOP_SEXтинг.  

Філія Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 долучилася до проведення вищезгаданої акції

Захід «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?» було проведено для учнів 7-9 класів. Перегляд фільму «Online сексуальне насильство над дітьми» змусив задуматись аудиторію над значним переліком питань…

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг
 

Долучився до Дня безпечного Інтернету і Опорний заклад Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4. Для учнів 8-9-х класів було проведено уроки на тему безпеки підлітків від сексуальних ризиків в мережі Інтернет “Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?” (вчитель Ічанська О.Б.). Учні ознайомились з актуальними ризиками в Інтернеті, пов’язаними з надсиланням власних інтимних фото. Школярі, попередньо поділившись на групи, презентували відповіді на питання:
  • Як я можу зрозуміти, що скоріше за все спілкуюся з шахраєм, мета якого – отримати мої інтимні фото?
  • Як я можу убезпечити себе від онлайн-грумінгу?
  • Що можна зробити, якщо я потрапив(ла) в ситуацію погроз в Інтернеті щодо розповсюдження моїх інтимних фото та вимагання?
  • Що я можу зробити, якщо дізнаюся, що хтось розповсюджує мої інтимні фото або фото моїх друзів чи однокласників?
  • Ряд заходів до Дня безпечного Інтернету провели і в Слободо-Петрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні 9-11 класів взяли участь у вебінарі на тему “Безпечний Інтернет”. Вони прослухали виступи: кібер-атаки та інструменти шахрайства; соціальні інструменти: як хакери використовують вразливості людей.

 

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг

 

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг

 

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг

 

Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг



Схожі матеріали:
👁 1029
Категорія: Освіта
Теги: інтерактивна гра, акція #STOP_SEXтинг, День безпечного Інтернету




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ