Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.01.2015

Гребінківські школярі декламували вірші Євгена Гребінки на районному конкурсі читців


Цього разу у конкурсі взяло участь майже 40 осіб


Гребінківські школярі декламували вірші Євгена Гребінки на районному конкурсі читців"Хто знає Оржицю? А ну-те, обзивайтесь... Ви, браття, все-таки домівки не цурайтесь," - так писав колись давно незабутній наш земляк, 203-у річницю з дня народження якого відзначають в цьому році гребінчани, Євген Гребінка.

24 січня у Гребінківському районному будинку культури відбувся вже традиційний районний конкурс читців творів Євгена Павловича Гребінки.

Зібралися і юні, і дорослі любителі художнього слова, ті, хто вміє емоційно і піднесено, за допомогою слова висловити свою палку любов до рідного краю, до щирої і співучої української мови, до матері - України, до її захисників.

Цього разу у конкурсі взяло участь майже 40 осіб. Учасники були поділені на 3 групи: від 6 до 12 років, від 13 до 17 років і від 18 років і старші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортна міліція закликає гребінківців до пильності!

Також до нас завітали гості з Прилук - учасники народного аматорського театру "Рампа" під керівництвом Анатолія Кизима.

У цей непростий для України час читці виконували вірші та прозу глибоко патріотичні, багато було авторських творів, і навіть уже відомі нам твори Євгена Гребінки зазвучали по-новому.
1 група: 1 місце - Еліна Гебеш (гімназія), 2місце - МаріяТроцька (Гребінківська ЗОШ №4), З місце - Маргарита Науменко (гімназія).

2 група: 1 місце - Ерік Блищик (Овсюківська ЗОШ), Діана Награ (Тарасівська ЗОШ), 3 місце - Руслана Ігнатович (Мар'янівський СБК);

3 група: Ніна Фесенко (Слободо-Петрівський СБК), Оксана Хантіль (Прилуцький аматорський театр "Рампа"), Валентина Леонова (Гребінківський РБК).
Учасники конкурсу отримали Грамоти відділу культури та архівної справи РДА, а переможці та призери отримали Грамоти, книги та призи від магазину "Галантерея". Щиро вдячні організаторам за популяризацію творів нашого" земляка та розширення репертуару самодіяльних артистів.


 
Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1390
Категорія: Новини Гребінки
Теги: читці, Конкурс, вірші, Євген Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ