Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.03.2020

Гребінківські школярі пішли на тритижневий карантин через коронавірус


В усіх школах оголосили карантин


Гребінківські школярі пішли на тритижневий карантин через коронавірусВсесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

З метою запобігання коронавірусу, у відповідності до рішення уряду України від 11.03.2020 року, з 12 березня до 3 квітня 2020 року на території громади, як і по всій Україні, оголошено карантин в усіх навчальних закладах: школах, дитячих садочках, закладах позашкільної освіти.

У зв’язку з останнім, міський голова Гребінківської громади В. Колісніченко, звернувся до роботодавців із розуміння поставитися до цієї ситуації і дозволити своїм співробітникам, які мають дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, в разі потреби працювати віддалено, з дому.

"Звертаюся до власників торгової мережі, закладів громадського харчування та побутового обслуговування з проханням проводити дезінфекцію у закладах.

На території громади заборонено проведення масових заходів із зібранням 200 і більше осіб та прохання до мешканців по можливості обмежити перебування в місцях великого скупчення людей (громадських місцях), поїздки тощо. Наше завдання - без паніки вжити заходів попередження та профілактики коронавірусу, більш відповідально віднестися до стану власного здоров’я та здоров’я своїх близьких.

Прохання до Всіх, з розумінням та відповідальністю віднестися до проведення запобіжних заходів та неухильно дотримуватися порад лікарів щодо особистої гігієни і профілактики інфекційних захворювань", - наголосив міський голова.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує громадянам України в разі будь-яких симптомів простуди невідкладно звертатися до медичних закладів.

Наразі у світі зафіксували понад 120 тисяч випадків COVID-19 у більш як 110 країнах.

В Україні перший випадок коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксували 3 березня. Чоловік, хворий на COVID-19, повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. Це єдиний підтверджений на цей час в Україні випадок захворювання на коронавірус. Усі інші підозри щодо можливого захворювання окремих людей наразі не підтвердилися.

Після того випадку 3 березня у МОЗ заявили, що «жодних екстремальних або надзвичайних подій не сталося», «є відпрацьований чіткий алгоритм, що ми робимо».

У МОЗ закликали «всіх, особливо осіб, які повертаються з країн, де зафіксовані випадки зараження на коронавірус, дотримуватись інструкцій та рекомендацій ВООЗ».

Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує на необхідності особистої гігієни, інформаційної гігієни і людяної поведінки.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист від коронавіруса. Основні помилки, що допускаються при митті рук

Станом на ранок 11 березня 65 776 людей одужали після інфікування новим коронавірусом. Загалом у світі кількість зафіксованих випадків коронавірусу сягнула 119 132. Кількість летальних випадків становить понад 4 тисячі.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
 
1. часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

2. під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

3. якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;

4. не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Прохання до роботодавців: не залежно від форм власності дотримуватись Рекомендацій Держпраці України щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на робочих місцях.

Нагадуємо, що люди можуть інфікуватисьCOVID-19:
 
– торкаючись забруднених поверхонь чи предметів, а потім торкаючись  очей, носа чи рота;

– через повітряно-крапельний шлях від хворого на COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи (іншими словами, COVID-19 поширюється аналогічно грипу).

Більшість осіб, які інфіковані COVID-19 відчувають легкі симптоми хвороби та з часом одужують. Однак перебіг хвороби може бути більш складним та супроводжуватись ускладненнями такими як пневмонія. Такі хворі потребують термінової госпіталізації.

Ризик ускладнень захворювання зростає з віком, а саме:
 
– люди старше 40 років є більш вразливими, ніж люди до 40 років;

– люди з ослабленою імунною системою та люди з такими захворювання, як діабет, захворювання серця та легенів тощо.

Роботодавці повинні запроваджувати профілактичні заходи, навіть якщо випадки COVID-19 не зареєстровані у населеному пункті, де вони здійснюють свою господарську діяльність.

Модные купальники от интернет-магазин «Deli»

Своєчасно запроваджені профілактичні заходи можуть скоротити втрачені робочі дні через хворобу та зупинити або сповільнити розповсюдження COVID-19, якщо він потрапляє на одне з ваших робочих місць.

Переконайтесь, що робочі місця ваших працівників чисті та гігієнічні.
 
· Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

· Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

Виконання вимог щодо гігієни праці на робочих місцях перешкоджає поширенню COVID-19:
 
· Порадьте працівникам та підрядникам перед поїздками у відрядження отримати загальнонаціональні (загальнодержавні) рекомендації щодо протидії розповсюдженню COVID-19.

· Розкажіть своїм співробітникам, підрядникам та клієнтам, що COVID-19 може почати розповсюджуватись у їх середовищі в разі наявності осіб з температурою 37.3 ºC.

· Особам з такою температурою необхідно залишатись вдома (або працювати вдома).

· Ведіть постійне спілкування з працівниками, видавайте працівникам прокламації, що рекомендують залишатись вдома (у випадках, коли працівники мають лише легкі симптоми COVID-19).

· Розміщайте плакати з рекомендаціями щодо профілактики розповсюдженню COVID-19 на робочих місцях.

· Поєднайте ці заходи із поширенням інформації іншими каналами зв’язку, які зазвичай використовуються у вашій організації або бізнесі.

Пам’ятайте, що прості запобіжні заходи та планування можуть мати велике значення.

Міський голова В. Колісніченко


Схожі матеріали:
👁 938
Категорія: Здоров'я
Теги: Карантин, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ