Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.01.2011

Громадська приймальня міліції на території Лубенського міського ринку працює для людей



Громадська приймальня міліції на території Лубенського міського ринку працює для людей

Крадіжки – один із найпоширеніших на сьогоднішній день видів злочинних діянь, адже якщо навіть звернутися до статистики то можна побачити, що, наприклад, із 30 зареєстрованих у черговій частині за добу заяв, половину складають заяви про крадіжки особистого майна громадян.

Найпоширенішим місцем крадіжок особистих речей у мешканців міста та  району є території міського ринку, де із блискавичною швидкістю можна позбутися мобільного телефону, гаманця, грошей, коштовних речей та інших предметів, що знаходяться у сумці.

В минулому році до чергової частини Лубенського МВ звернулося більше 100 осіб із заявами, про те, що в них на міському ринку вкрали телефон, паспорт, гроші. А в період дошкільного сезону, коли батьки скуповували своїх дітей до школи, одна за одною посипалися заяви від мешканців сусідніх районів. Зміст цих заяв був все той же - викрали телефон, гроші та інші речі.

Виконуючи вимоги Міністерства внутрішніх справ, щодо відкриття громадських приймалень на ринках, а також проаналізувавши ситуацію із станом протиправної діяльності на таких об’єктах, співробітники міліції за підтримки дирекції Лубенського міського ринку з метою попередження та припинення крадіжок та забезпечення конституційного права громадян на звернення до органів  державної влади і місцевого самоврядування, відкрили громадську приймальню міліції безпосередньо на території міського ринку.

В даній кімнаті є все необхідне для прийому громадян: письмовий стіл, зручні стільці, шафа, а також інформаційний стенд, на якому розташовані графіки прийому громадян керівництвом МВС України, УМВС, міськвідділу. Окрім цього в кімнаті на видному місці розташована табличка із днями прийому громадян та з прізвищем дільничного інспектора, який проводить прийом.

Міліціонери ретельно перевіряють та надають необхідну допомогу не лише представникам середнього і малого бізнесу, а й всім громадянам що звертаються до громадської приймальні міліції. Зокрема, 11 січня цього року дільничний інспектор міліції Голод Андрій Володимирович проводив прийом громадян на ринку. За час, відведений для прийому, до правоохоронця звернулася мешканка села Оріхівка Лубенського району. Дану громадянку цікавило питання, яким чином можна владнати конфлікт, що виник у неї з сусідкою. Дільничний інспектор провів бесіду із жінкою, надав юридичну консультацію та пояснив вимоги законів і нормативно – правових актів, що стосуються її питання.

 Задоволена приємною бесідою і уважним ставленням дільничного, жінка подякувала, за надану допомогу і попрямувала у своїх справах.

«Запитавши у пересічних громадян на території Лубенського міського ринку, чи потрібна взагалі така кімната для прийому громадян , більшість із них відповіли, що дуже потрібна, адже тепер в разі будь – якої неприємності, не потрібно бігти аж до міськвідділу, а можна на місці підійти до громадської приймальні, де дільничний інспектор відбере заяву і надасть всю необхідну допомогу. Такий підхід до організації роботи ще раз підтверджує, що міліція працює з людьми, і для людей» - говорить начальник Лубенського МВ УМВС Ігор Мрачко.







Автор: Олена Якимець, інспектор по зв’язках з громадськістю
Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1221
Категорія: Суспільство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ