Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.09.2015

Квартирне питання: боєць АТО з Гребінківщини має складнощі з отриманням квартири


У селі Слободо-Петрівка на Гребінківщині боєць АТО Василь Мирненко не зміг отримати квартиру


Квартирне питання: боєць АТО з Гребінківщини має складнощі з отриманням квартириУ селі Слобода-Петрівка на Гребінківщині боєць АТО Василь Мирненко не зміг отримати квартиру. Рідні бійця стверджують, що це сталося через те, що секретар сільської ради також претендувала на це житло

Перебуваючи в червні у відпустці, Василь Мирненко звернувся до сільської ради із заявою про надання йому житла, що знаходилось на балансі сільської ради. Заяву Василя прийняли, але, за його словами, одразу попередили, щоб на квартиру він дуже не  розраховував, бо на неї вже претендує секретар сільської ради.

– Секретар одразу сказала, що я відтепер складу для неї конкуренцію, бо вона також написала заяву на житло, – розповідає Василь Мирненко, – але справа у тому, що вона не вказувала в своїй заяві, на яке саме помешкання претендує, а я вказав, що хочу отримати конкретно ту квартиру, де нещодавно помер місцевий мешканець.

Дружина бійця Тетяна стверджує, що основним аргументом для відмови у наданні житла було те, що Василь не місцевий.

– Чому ж тоді, коли приносили чоловікові повістку додому, то не казали, що він чужий? У нас дворічна дитина, та  ще у Василя від першого шлюбу також є хлопчик і він матеріально допомагає своїй дитині.

Голова Слободо-Петрівської сільської ради Віталій Колісніченко  пояснив, чому перевагу в наданні житла віддали секретарю сільської ради Єфременко Світлані.

– Близько 20 років Світлана Терентіївна присвятила роботі в соціальній сфері. Заяву на житло жінка написала ще у 2014 році, а пан Василь – через декілька днів після смерті людини, якій належала та квартира. Під час вирішення цього спірного питання були присутні 15 з 19 сільських депутатів. Одноголосно (за виключенням Світлани Єфременко – вона утрималась) вони проголосували за те, щоб квартиру надати їй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 7 місяців 2015 року в Гребінківському районі виникло 22 пожежі

Голова стверджує, що на таке рішення вплинуло те, що селяни майже не знають Василя. Натомість, сільська рада виділила родині бійця 4 тисячі гривень матеріальної допомоги і ділянку в 2 гектари з земель запасу, документи на яку зараз оформлюють.

– Скажу чесно – особисто я не знаю, хто він та звідки. Можливо у нього вже є нерухомість, десь же він жив ці 35 років? А в родині Світлани зараз напружені стосунки, вона постійно свариться з матір’ю.

На питання, чи готова сільська рада допомогти родині бійця з вирішенням житлового питання, голова відповів,  що це питання не зовсім у його компетенції.

– Ми не будівельники, а сільська рада. Якщо з’явиться вільне житло, то чому б не допомогти? Нехай напишуть заяву і стають у чергу. Але хочу сказати, що в нашому селі ще 13 бійців АТО. У них теж родини та різні житлові умови. Насправді, мені цих хлопців не так вже важко зрозуміти – я сам учасник бойових дій, пройшов Афганістан, інвалід війни. Так що будемо допомагати чим зможемо.

Секретар сільської ради Світлана Єфременко пояснює, що заяву на житло вона написала через складні родинні стосунки з матір’ю та з метою поліпшення житлових умов своєї доньки, яку вона виховує сама.

– Я проживаю разом з мамою та донькою. Наша житлова площа становить лише 26 м2. Останнім часом у мене з мамою виникали суперечки, соромно про це казати, але вона доводила мене до сліз. Жити разом стало просто нестерпно і тому в 2014 році я написала заяву на житло. У мене є донька, якій я, як мати, бажаю кращої долі, ніж була в мене.

Донька Світлани Терентіївни – студентка 4 курсу Яготинського відділення МАУП.

– Не хочу бути пліткаркою, – говорить Світлана Єфременко, – але ж я раніше  квартир не отримувала, та й придбати не могла на ті кошти, що отримувала від держави. А у цієї родини була двокімнатна квартира в Гребінці, та ще бабина хата. І квартиру, і хату вони продали.

Також секретар каже, що на балансі сільської ради є декілька будинків, один з яких може отримати родина бійця.
 


– Варто лише написати заяву та юридично правильно оформити всі документи, – говорить вона, – я думаю, що сільська рада піде їм назустріч.

Голова Гребінківської РДА Віталій Роспопов запевнив, що питання допомоги родині бійця зараз вирішується.

– Ми запропонували сільському голові декілька варіантів вирішення цієї проблеми. Голова поставився до цього з розумінням і я впевнений, що скоро ми досягнемо компромісу. Це питання перебуває під моїм особистим контролем.

Схожі матеріали:
👁 1811
Категорія: Суспільство
Теги: квартира, Гребінківщина, Слободо-Петрівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ